12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: ICCJ a decis: Adrian Sârbu rămâne în AREST

UPDATE: ICCJ a decis: Adrian Sârbu rămâne în AREST

UPDATE 17:39: Adrian Sârbu rămâne în arest, au decis, miercuri, procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Decizia este definitivă.

El a fost adus, miercuri, de la arestul central al Poliției Capitalei la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), după ce a contestat mandatul emis de Curtea de Apel în dosarul în care este acuzat de mai multe fapte printre care instigare la evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii arată că Sârbu ar fi pus la cale un mecanism complex de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor către stat.

Adrian Sârbu a încercat să dea vina pe angajați, în infracțiunile de evaziune fiscală de care este acuzat, au motivat judecătorii Curții de Apel București în arestarea sa.

UPDATE 11.40: Omul de afaceri, Adrian Sârbu, a ajuns în fața instanței.

Adrian Sârbu vrea să fie judecat în stare de libertate sau sub control judiciar. Cererea lui Sârbu va fi judecată la Curtea de Apel București. Omul de afaceri este cercetat în dosarul ”Mediafax” și în acest moment se află sub arest preventiv.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în patru februarie, arestarea preventivă a lui Adrian Sârbu, pentru spălare de bani, instigare la delapidare și instigare la evaziune.

Citește și: UPDATE. Adrian Sârbu, ARESTAT preventiv, pentru spălare de bani și instigare la evaziune

Sârbu a afirmat că dosarul MEDIAFAX are ca scop distrugerea instituţiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani.

"Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pecare le-am menţinut independente politic. Scenariul pe care îl execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreşte punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul", a declarat omul de afaceri.

Citeşte şi: Adrian Sârbu aruncă bomba: Dosarul Mediafax este fabricat la comanda lui Ponta – Ghiţă

Cele mai citite

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă