21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialAvraham Morgenstern, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Avraham Morgenstern, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe administratorul Shapir Structures S.R.L, Avraham Morgenstern, fiind acuzat de evaziune fiscală, informează un comunicat al DNA.

Citeşte şi: UPDATE: DNA Constanţa îl acuză pe Mazăre de abuz în serviciu

"În perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al S.C. Shapir Structures S.R.L, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (EXPLOATAREA DOMENIULUI PUBLIC ŞI PRIVAT) Constanța și Confort Urban S.R.L. Constanța, și nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte. În aceeași perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru", se arată în comunicatul citat.

Procurorii DNA au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile și imobile ale lui Morgenstern Avraham și SC Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane lei și 4 imobile situate în municipiul Constanța, neevaluate.

Citeşte şi: Percheziţii DNA la Primăria Constanţa. "Ponturile" date de denunțători

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Incendiu puternic în nordul Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a izbucnit în nordul Capitalei, cartierul Aviației, la un bloc aflat în construcție. Fumul dens este vizibil de la kilometri distanță,...
Ultima oră
Pe aceeași temă