16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialOprescu, după scandalul dintre hingheri și ONG-iști: Programul de prindere a câinilor...

Oprescu, după scandalul dintre hingheri și ONG-iști: Programul de prindere a câinilor continuă

Programul de gestionare a câinilor fără stăpân continuă, în Capitală, deși normele metodologice sunt suspendate, a precizat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu, la o întâlnire cu șeful ASPA și polițiști locali. De asemenea, s-a stabilit ca toți hingherii să fie protejați de autorități, ca să nu se repete incidentul de luni noapte, dintre hingheri și iubitorii de animale.

Luni noapte, în timp ce o echipă de hingheri încerca să prindă câinii de pe Șoseaua Alexandriei, mai mulți reprezentanți ai unor ONG-uri pentru protecția animalelor au încercat să îi oprească, motivând că Legea câinilor fără stăpân a fost suspendată.

Citește și: Hingheri şi membri ai unor ONG-uri, audiaţi de poliţişti după un scandal în Capitală

”Va rog sa ne asistati, sa ne ajutati sa nu se mai intample asemenea conflicte, sa asigurati ordinea si linistea publica, astfel incat echipele de prinzatori sa-si poata face datoria, fara teama de a fi agresate de asa-zisii iubitori de animale. Democratia nu inseamna dezordine publica”, a declarat Sorin Oprescu, la întâlnirea cu prefectul de București, reprezentanți ai poliției și șeful ASPA. 

De asemenea, și prefectul Paul Nicolae Petrovan a arătat că hingherii care au fost agresați trebuie sădepună plângeri penale, iar autoritățile să le soluționeze cât mai repede.

17 hingheri şi 14 membri ai unor ONG-uri s-au certat pe stradă, luni noapte, după ce membri ai unor ONG-uri ar fi încercat să îi oprească pe hingherii care duceau la adăposturi câinii fără stăpân ridicaţi de pe stradă, motivând că există o decizie a instanţei care suspendă actul normativ în baza căruia puteau ridica animalele.

Citește și: Nou scandal pe tema câinilor fără stăpân, după suspendarea eutanasierii animalelor

Tot luni noapte, șeful Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, a depus plângere pentru că ar fi fost agresat de mai mulți iubitori de animale .

Citește și: UPDATE. Răzvan Băncescu, șeful ASPA, implicat într-un scandal cu iubitorii de animale după un accident rutier

Cele mai citite

Ministrul Justiției anunță că Paul al României a fost arestat preventiv în Malta

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu...

Acțiunile Apple cresc cu 3%

Acțiunile Apple Inc au crescut luni cu 3%, după ce un cunoscut analist de la Bernstein Societe Generale Group a îmbunătățit acest lucru, subliniind...

Paris Saint-Germain a cucerit titlul cu numărul 12 în Franța

Chiar dacă a remizat pe teren propriu, scor 3-3, în partida cu Le Havre, Paris Saint-Germain a cucerit titlul de campioană a Franţei, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă