15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCe a declarat Udrea la ieșirea din Târgșor

Ce a declarat Udrea la ieșirea din Târgșor

Elena Udrea a fost eliberată, joi, din arestul preventiv, potrivit unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). 

Deputata a părăsit penitenciarul Târgșor în jurul orei 14.15 prilej cu care a declarat că faptul că iese azi din arest, având în vedere” la felul” cum a intrat, înseamnă că justiția mai are o șansă. 

”Am văzut în tot acest timp oameni care au avut puterea să treacă peste presentimente și să abordeze principii. A fost destinul meu să cunosc această experiență. Zeci de oameni își pun speranța că dacă ies de aici pot face ceva pentru ei. Aici la Târgșor este formată din oameni minunați care încearcă să compenseze cu foarte mult suflet lipsa de resurse. femeile de aici, dacă au greșit, merită să trăiască aici decent. Nu am fost surpinsă, știam ce mă așteaptă.  O să mă întâlnesc cu mama, prietenii. Îmi cer iertare mamei și prietenilor pe care i-am făcut să sufere. Este mai greu pentru cei care sunt afară decât pentru cei dinăuntru. Nu îmi cer iertare pentru acuzațiile care mi se aduc. Am primit sute de scrisori de la oameni aflați în spatele gratiilor, care își pun speranța în mine să îi ajut. Justiția nu trebuie să se facă ca o răzbunare trebuie să fie în conformitate cu legea.”, a mai declarat deputata.

Citește și: Elena Udrea, ELIBERATĂ din arestul preventiv. Decizia este DEFINITIVĂ. Primele declarații ale deputatei

Udrea le-a mulțumit tuturor celor care au avut încredere în ea, în special lui Traian Băsescu. 

Întrebată de jurnaliști ce i-a lipsit, ea a spus că i-a lipsit libertatea, dar știa ce o așteaptă pentru că este parte din clasa politică și știe ce se poate întâmpla.

“Eu știam ce mă așteaptă, nu am fost surprinsă, de un an și ceva știam. Doar sunt parte a clasei politice și știu ce se poate întâmpla”, a explicat Elena Udrea

Mama Elenei și Ruxandra Dragomir au sosit la penitenciar pentru a o lua pe Elena și a o însoți în drum spre casă, unde va stat de acum înainte în arest.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul “Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Cele mai citite

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă