12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCe pagube a provocat incendiul izbucnit luni într-un sat din Vrancea

Ce pagube a provocat incendiul izbucnit luni într-un sat din Vrancea

Incendiul puternic, care a izbucnit luni după-amiaza, în satul Coza, din judeţul Vrancea, a distrus patru locuinţe şi a afectat în total şapte gospodării, potrivit Mediafax

Focul s-a declanșat din cauza unui coş de fum deteriorat și a fost stins cu greu de  zeci de pompieri, voluntari și localnici.

Citește și: Mai multe gospodării dintr-un sat vrâncean, cuprinse de flăcări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duță, incendiul din satul Coza a fost anunţat în jurul orei 14.50, iar pentru localizarea şi lichidarea incendiului au fost cooptate forţe şi mijloace de la Staţia de Pompieri Vidra, Detaşamentul de Pompieri Focşani, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tulnici, precum şi Obştile Tulnici şi Negrileşti. 

Iniţial, informaţiile de la faţa locului indicau că nouă gospodării sunt cuprinse de foc, însă ulterior autoritățile au revenit precizând că şapte gospodării au fost afectate de flăcări.

Din cauza vântului care bătea în rafale şi a distanţei mici dintre imobile, focul s-a extins cu repeziciune la mai multe gospodării, afectând atât case de locuit, cât şi anexe gospodăreşti.

“Misiunea pentru stingerea incendiului a fost dificilă, având în vedere suprafaţa mare afectată de incendiu şi cantitatea mare de materiale combustibile din alcătuirea construcţiilor, acestea fiind majoritar confecţionate din lemn. De asemenea, condiţiile atmosferice au îngreunat intervenţia, vântul purtând scântei şi la circa 300-400 de metri distanţă faţă de focarul iniţial. Peste 30 pompieri militari, la care s-au adăugat reprezentanţii SVSU, dar şi cetăţeni au intervenit pentru mai bine de patru ore pentru lichidarea incendiului care a cuprins, în total, construcţii pe o suprafaţă cumulată de aproximativ 1.200 de metri pătraţi”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea Cristina Duță.

Citește și: Incendiu PUTERNIC în Delta Dunării. Zeci de hectare de vegetație şi o cherhana au ars

În urma incendiului au fost distruse aproape în totalitate patru case de locuit, focul distrugând mobilă, obiecte electrocasnice, haine și documente ale localnicilor. De asemenea, au ars anexe gospodăreşti, inclusiv bunurile depozitate în interior: obiecte de uz gospodăresc, cereale, furaje şi cherestea.

Potrivit ISU Vrancea, în urma incendiului de luni nu au fost persoane rănite, ci doar câțiva localnici suferind atacuri de panică.

În urma verificărilor făcute, pompierii au stabilit că incendiul s-a produs din cauza unui coş de fum deteriorat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă