12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCe spune baronul de Constanţa despre dosarul lui Strutinsky

Ce spune baronul de Constanţa despre dosarul lui Strutinsky

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, susține că omul de afaceri Sorin Strutinsky suspectat de dare de mită şi trafic de influenţă, a fost luat abuziv de către procurorii DNA și dus la audieri, deși nu fusese citat, și că nu ar exista probe împotriva acestuia, conform Mediafax

"Astăzi (n.r. – miercuri) s-a întâmplat un nou abuz. Prietenul meu, Sorin Strutinsky, a fost reținut abuziv cu mandat de aducere fără să primească citație, cum prevede Codul de Procedură Penală, sub așa-zisa acuzație de trafic de influență și nu știu ce alte acuzații pe care deja presa le vehiculează de câteva ore, dar fără să existe nicio probă împotriva prietenului meu, Sorin Strutinsky”, a declarat Nicușor Constantinescu. 

Citeşte şi: UPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazăre, REŢINUT Ar fi luat mită peste 600.000 de lei

Președintele CJ Constanța a precizat că, din ceea ce a citit în presă, acuzațiile aduse lui Strutinsky sunt slabe și nu pot fi probate. 

"Am auzit din presă, că nu am putut lua legătura cu domnul Sorin Strutinsky și domnii avocați, că a fost acuzat de trafic de influență, că nu știu ce om ar fi declarat că i-a dat acum nu știu câți ani nu știu ce bani ca să determine pe nu știu cine să facă nu știu ce la un contract semnat acum șapte ani. Păi numai această afirmație dovedește cât de slabă este acuzația și neprobantă. Cum să afirmi că determină pe cineva care are un contract făcut cu șapte ani înainte să facă ceva, să facă o plată sau ceva ? Dacă e un contract are niște condiții contractuale, termen de plată, obligațiile părților respective și cred că se referea la ACN. Acel contract e de pe vremea PDL, când era domnul Zeicu director. Ce legătură are Sorin Strutinsky, om de afaceri liberal cu PDL? Ce legătură am eu, ce legătură are Radu Mazăre ? (…) ACN nu e o companie a Consiliului Județean, nici a Primăriei, aparține de Ministerul Transporturilor. Și cum este acuzat că a cerut bani prin factură, prin cont, păi asta e mită, prin cont, prin factură?”, a afirmat președintele CJ Constanța.

Constantinescu a spus că reținerea lui Sorin Strutinsky este o lovitură dată președintelui Consiliului Județean, lui Radu Mazăre, dar și cetățenilor județului Constanța. El a adăugat că Strutinsky a fost dus la DNA doar pentru că a fost asociat cu el și cu Radu Mazăre.

Citeşte şi: Ce a zis avocatul lui Strutinsky

Miercuri, omul de afaceri Sorin Strutinsky, preşedintele CVM Tomis Constanţa, a fost ridicat de către anchetatori, din Capitală, şi dus la DNA cu mandat, pentru a fi audiat într-un dosar în care e suspectat de dare de mită şi trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare.

Strutinsky urmează să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

El este acuzat că ar fi primit de la reprezentantul unei firme peste 635.000 de lei şi 25.000 de euro, pentru a interveni la funcţionari ai Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa să plătească lucrările executate de societate, în baza unui contract.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă