15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Cererea de arestare a Elenei Udrea, miercuri dimineață, pe masa ÎCCJ

UPDATE. Cererea de arestare a Elenei Udrea, miercuri dimineață, pe masa ÎCCJ

UPDATE 15.45: ÎCCJ discută, miercuri dimineață, la ora 08.00, cererea de arestare a Elenei Udrea.

——-

Cererea de arestare a Elenei Udrea în dosarul ”Gala Bute” a fost trimisă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Udrea a fost, marți, la sediul DNA unde a fost audiată timp de câteva ore cu privire la acuzațiile care i se aduc în dosarul Gala Bute. Luni seara, Camera deputaților a avizat cererile de încuviințare pentru urmărirea penală și arestarea preventivă în dosarul menționat.

Avocații Elenei Udrea au depus contestat votul din Parlament.

”Votul din plen nu întrunește prevederile legale. Ieri nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege. La o chestiune atât de gravă trebuie să existe o majoritate calificată. Hotărârea este practic un vot de neavizare. Va fi un temei de apărare în sensul că cererea de arestare nu a fost avizată”, a spus avocatul deputatei, Marius Striblea.

Citește și: VIDEO. Elena Udrea: Votul din Parlament nu a fost legal. Avocații au contestat votul

DNA a început urmărirea penală pentru deputata Elena Udrea (fost ministru al Dezvoltării Regionale), pentru abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

Elena Udrea susține că este o încercare de intimidare a sa, după dezvăluirile pe care le-a făcut în legătură cu modul în care funcționează mai multe instituții, printre care și SRI.

”Leg clar ceea ce se intamplă in acest moment de lucrurile in care functioneaă sistemul. Am cerut ca meciul să aibă loc în țara lui Bute”

Cele mai citite

Întârzierea consolidării clădirilor: O problemă majoră în mandatul lui Nicușor Dan

Faptul că un cutremur mai puternic ar putea distruge mii de clădiri din București a transformat necesitatea consolidării clădirilor cu risc seismic într-una dintre...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 28 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 28 aprilie...

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....
Ultima oră
Pe aceeași temă