20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialCinci răniţi de la Elias, operaţi de urgenţă

Cinci răniţi de la Elias, operaţi de urgenţă

Cinci dintre supravieţuirii incendiului din clubul Colectiv, internaţi la Spitalul Elias, au fost operaţi, joi, de urgenţă, pentru a fi ajutaţi să respire, relatează Mediafax.

Starea de sănătate a celor cinci pacienţi de la terapie intensivă (ATI) s-a agravat, astfel că patru dintre ei au fost supuși traheostomiei și unul este intubat orotraheal. Medicii sunt rezervaţi cu privire la evoluţia stării de sănătate a pacienţilor, din cauza leziunilor complexe. Cele cinci persoane sunt ventilate mecanic. 

Începând cu duminică, Secției de ATI a Spitalului Elias este dedicată  exclusiv îngrijirii bolnavilor arși, victimele fiind supravegheate de  medicii Compartimentului de chirurgie plastică, al Secției de ATI și al Secției de chirurgie generală.

Starea de sănătate a pacienţilor internaţi la Secția de chirurgie generală au o stare general bună și necesită tratament local zilnic.

Citește și: Starea răniţilor de la Colectiv, la şase zile de la incendiu

În prezent, în Spitalul Elias sunt internați 14 dintre supraviețuitorii incendiului de vineri seara, din clubul bucureştean Colectiv.În spitalele din Capitală sunt internate 130 de persoane, dintre care 83 sunt în stare critică şi gravă, potrivit ultimei situaţii transmise, joi, de Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Cei doi spanioli răniți în incendiul din Colectiv au fost EXTERNAŢI

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătății, la Spitalul de Arși sunt internaţi 25, la Spitalul “Bagdasar-Arseni” – 21, la Spitalul “Grigore Alexandrescu” – 7, la Spitalul “Sfântul Ioan” – 7, la Spitalul Elias – 14, la Spitalul Militar Central – 12, la Spitalul “Sfântul Pantelimon” – 4, la Spitalul de Urgență Floreasca – 14, la Spitalul Universitar – 18, la Spitalul “Dimitrie Gerota” – 2 şi la Spitalul “Agrippa Ionescu” – 6 pacienți.

Citeşte şi: FOTO. Două zile de proteste, cinci de la tragedia din Colectiv

 

Cele mai citite

Săraci deși muncesc. Lucrătorii din România continuă să aibă cel mai mare risc de sărăcie din UE

România are cea mai mare rată a sărăciei în muncă din rândul statelor Uniunii Europene. Deși muncesc, românii prezintă un risc mai mare de...

Premierul Ciolacu dă o majorare de salarii de 10 la sută. Prima tranșă e în iunie, când sunt alegerile

Guvernul PSD - PNL, condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, le oferă unora dintre bugetari o mărire de salarii de zece la sută în...

În 2023, Lidl România a plătit la bugetul de stat peste 2,2 miliarde de lei, o sumă de 2 ori mai mare decât profitul...

Companiile Lidl din România (Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS) au încheiat anul calendaristic 2023...
Ultima oră
Pe aceeași temă