23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialCine este tânăra care a murit în accidentul rutier din Spania

Cine este tânăra care a murit în accidentul rutier din Spania

Tânăra din România care a murit în accidentul de autocar care a avut loc, duminică, în Spania, se numeşte Veronica Matcovici. Ea era studentă la Facultatea de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii Al. I. Cuza Iaşi, la masterul de turism şi dezvoltare regională în limba franceză, informează News.ro.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, studenta avea 23 de ani, era în anul I, la studii de master, Facultatea de Geografie şi Geologie şi, din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona.

Citește și: O studentă româncă a murit în accidentul de autocar din Spania

Colegii de facultate spun că tânăra plecase în Spania în luna februarie, ei arătându-se şocaţi de vestea morţii colegei lor. Potrivit unei prietene de-a tinerei, fata urma să plece, în vară, cu o altă bursă, în Belgia.

Citește și: Cronologie: Accidente rutiere în care au fost implicați români, în străinătate

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a transmis pe site-ul său, condoleanţe familiei îndurerate, colegilor şi prietenilor.

Cel puţin 14 persoane au decedat, între care şi studenta din Iaşi, iar alte 43 au fost rănite, duminică, după ce un autobuz plin cu studenţi Erasmus s-a izbit de o maşină, înainte de a se răsturna pe autostrada A7, în apropierea oraşului Freginals, din Catalonia, la doar 180 de kilometri sud de Barcelona. În accident, şi-a pierdut viaţa şi şoferul autobuzului.

Studenţii se întorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia şi avea drept destinaţie Barcelona.

Citește și: Autocar plin cu studenți Erasmus, implicat într-un accident grav în Spania

Potrivit Ministerului român al Afacerilor Externe, Consulatul general al Românirei la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile spaniole competente şi va acorda asistenţa consulară necesară.

Cele mai citite

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în anul 2023 a crescut cu 20% față de anul 2022

În anul 2023, turiștii români au efectuat 760.000 de călătorii cu cel puțin o noapte de cazare în Germania. În comparație cu anul precedent,...

Ana Maria Pătru a fost achitată definitiv și ȋn al doilea proces intentat de DNA Ploiești. Instanța a concluzionat că ,,Fapta nu există”

Curtea de Apel București a confirmat, pe 14 mai, sentința pronunțată anul trecut de către Tribunalul București, care a declarat-o nevinovată pe Ana Maria...

Cătălin Drulă, președintele USR: Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar!

Președintele USR, Cătălin Drulă, atrage atenția că incompetența actualului Executiv ne costă și ne va costa scump. “Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar! Ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă