25.7 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialCondamnare cu suspendare pentru un șofer care a provocat un accident soldat...

Condamnare cu suspendare pentru un șofer care a provocat un accident soldat cu moartea unei eleve

Un şofer din Vaslui care a provocat, în 2012, un accident soldat cu moartea unei eleve pe care o transporta la şcoală împreună cu alţi cinci colegi şi apoi a plecat de la locul evenimentului rutier a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Iaşi, la un an de închisoare cu suspendare, relatează Mediafax

Astfel, magistraţii au respins apelul procurorilor care au desfăşurat cercetările în acest caz, menţinând sentinţa dată iniţial, în octombrie 2014, de Judecătoria Bârlad.

Totodată, Curtea de Apel Iaşi a redus suma care urmează a fi achitată drept daune morale pentru familia elevei moarte în accident de către firma de asigurări la care şoferul în vârstă de 25 de ani avea încheiată poliţa obligatorie, respectiv 200.000 de lei.

Patru elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani au ajuns la spital, în dimineaţa de 21 septembrie 2012, după ce maşina care îi ducea spre şcoală a intrat într-un copac, la intrarea în municipiul Bârlad, una dintre victime, o fată de 16 ani, murind ulterior la o clinică din Iaşi.

Citește și: Vaslui: Elevă de 15 ani, omorâtă de un șofer beat

Potrivit cercetărilor desfăşurate de către anchetatori, accidentul a avut loc pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed de către şoferul maşinii în care se aflau şase elevi din Bacăni, care urmau să ajungă la o unitate de învăţământ din municipiul Bârlad. La intrarea în oraş, Marcel Secrieru a depăşit un autoturism, însă la revenirea pe banda sa de mers a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat cu maşina într-un copac de pe marginea şoselei.

În urma impactului violent, patru din cei şase adolescenţi din autoturism au fost răniţi, fiind preluaţi de mai multe ambulanţe şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Bârlad. Eleva de 16 ani a fost transferată în stare critică la un spital din Iaşi, unde ulterior a murit.

Şoferul a plecat de la locul accidentului imediat după producerea acestuia, fiind găsit ulterior de către poliţişti.

În octombrie 2014, Judecătoria Bârlad l-a condamnat pe Marcel Secrieru la un an de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Prin aceeaşi sentinţă, magistraţii bârlădeni obligau firma de asigurări la care şoferul în vârstă de 25 de ani avea încheiată poliţa obligatorie să plătească 500.000 de lei despăgubiri morale familiei elevei şi 4.000 de lei daune materiale.

Sentinţa Judecătoriei Bârlad nu era definitivă, fiind atacată cu apel.

Cele mai citite

Există risc de inundații pe 15 râuri din România, avertizează specialiștii de la “Apele Române”

Specialiștii hidrologi din cadrul INHGA au emis o atenționare de Cod galben, valabilă începând de luni, 3 iunie 2024, de la ora 15:00, până...

Unghiile false: Mituri și realități

În lumea frumuseții, unghiile false au devenit o alegere populară pentru multe femei care doresc să aibă mâini impecabile și elegante. Cu toate acestea,...

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...
Ultima oră
Pe aceeași temă