20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialCondamnări şi achitări în dosarul de crimă organizată în care este vizat...

Condamnări şi achitări în dosarul de crimă organizată în care este vizat clanul Corduneanu

Magistraţii Tribunalului Maramureş au finalizat, miercuri, în primă instanţă, unul dintre cele mai importante dosare de crimă organizată înregistrat în ţara noastră, în care este vizat clanul Corduneanu, conform B1tv.

Cauza se află pe rolul instanţelor de mai bine de cinci ani. Liderul grupării, Costel Corduneanu a primit o condamnare de 8ani de închisoare. Un alt lider, Vasile Călin, a primit 10 ani de închisoare. Au fost şi multe achitări, dar şi condamnări de 6 luni, 3 ani, 5 ani şi 6 ani.

Citeşte şi: FOTO. Cum s-a lăudat interlopul Adrian Corduneanu cu averea sa

Membrii clanului Corduneanu sunt acuzați că s-au organizat în grupuri mai mici și au pus la cale mai multe infracțiuni, printre care șantaj, furturi, înșelăciune, infracțiuni imobiliare sau bancare, etc.

Citeşte şi: Interlopul Costel Corduneanu, pe Facebook, la puțin timp după ce a fost pus sub control judiciar: ”Cine râde la urmă, râde mai bine. Rușine DIICOT”

Procurorii DIICOT au primit ajutor chiar și din partea FBI pentru a găsi probe împotriva mambrilor clanului, deoarece numai rețeaua din Europa, întinsă în peste 30 de țări ar fi adus clanului sute de mii de euro.

Citeşte şi: Liderul clanului Corduneanu de la Iași, reținut de DIICOT pentru trafic de arme. Curtea de Apel a decis să fie cercetat SUB CONTROL JUDICIAR

Dosarul a intrat în judecare în 2010, atunci când toți membrii clanului se aflau după gratii. Între timp, aceștia au fost eliberați din arestul preventiv și s-au întors în Iași. 

Cele mai citite

Activiștii de partid și mafia universitară decid cine va verifica plagiatele

Am mai scris în repetate rânduri că Legea învățământului superior a fost gândită de mafia universitară, doar pentru a servi intereselor sale, pentru a-i...

Zelenski face reproșuri partenerilor internaționali după atacul rusesc asupra Harkovului care a ucis șase persoane

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat joi un dublu atac rusesc cu 15 rachete asupra localităţii Liubotin şi a oraşului Harkov, în urma căruia,...

Șapte decese în focarele de infecție din locuințele sociale

Șapte persoane fără adăpost au murit în ultimii ani din cauza condițiilor inumane din containerele administrate de Primăria Râmnicu Sărat din județul Buzău,...
Ultima oră
Pe aceeași temă