15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCum a fost ucis sirianul găsit în portbagajul unei mașini

Cum a fost ucis sirianul găsit în portbagajul unei mașini

Soţia sirianului ucis şi amantul ei, principalii suspecţi ai omorului, au fost duşi de anchetatori la adresa la care se presupune că s-a comis crima, cei doi urmând să arate traseul pe care au dus cadavrul pe Şoseaua Pantelimon, unde l-au abandonat în portbagajul unei maşini, relatează Mediafax

Surse apropiate anchetei au declarat că, după ce sirianul a adormit, soţia şi amantul acesteia l-au băgat într-un sac din plastic pe care l-au legat la gură, după care l-au pus într-un geamantan, iar bărbatul s-a sufocat înăuntru.

Andreea Maria Pătraşcu şi Alfons Gabriel Arhire au fost urcaţi în dubă şi conduşi la apartamentul lui Haj Saleh Moustafa, locul unde cei doi suspecţi au recunoscut că l-au ucis pe sirian.

Citește și: Soția și amantul ei au RECUNOSCUT că l-au ucis pe sirianul găsit mort în portbagaj

Ulterior, cei doi suspecţi le vor arăta poliţiştilor şi procurorilor drumul pe care au dus cadavrul până în locul în care l-au abandonat.

Cei doi şi-au recunoscut fapta şi au declarat în faţa anchetatorilor că iniţial l-au adormit pe sirian cu medicamente, după care l-au omorât potrivit procurorului de caz, Eduard Borjog. 

Soţia sirianului, Andreea Maria Pătraşcu, şi amantul acesteia, Alfons Gabriel Arhire, au fost reţinuţi în noaptea de miercuri spre joi, după ce poliţiştii Serviciului Omoruri şi procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au avut indicii potrivit cărora, în luna decembrie 2014, cei doi l-ar fi omorât pe Haj Saleh Moustafa.

Surse apropiate anchetei au declarat, că din primele cercetări a rezultat faptul că Andreea Pătraşcu şi-ar fi otrăvit soţul, după ce i-ar fi pus în mâncare o folie de Diazepam. Supradoza de Diazepam poate duce la deces prin paralizie respiratorie sau colaps cu insuficienţă renală acută.

Atât Alfons Gabriel Arhire, cât şi Andreea Pătraşcu au recunoscut faptele. Arhire le-a spus anchetatorilor că sirianul a fost otrăvit de soţia acestuia, pentru bani. Bărbatul a precizat că el ar fi participat doar la punerea cadavrului în geantă şi transportarea acestuia cu maşina până pe Şoseaua Pantelimon, unde a fost găsit după aproape patru luni de la crimă.

Soţia sirianului Haj Saleh era consilier la Inspecţia Muncii. Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat că Andreea Maria Pătraşcu lucra la Departamentul Relaţii Internaţionale, iar, ca angajat, nu a creat niciodată probleme.

Arhire, fost director al unei firme de consultanţă, specializat în securitate şi sănătate în muncă, este absolvent al Facultăţii de Drept şi al Seminarului Teologic Liceal Bucureşti.

Cadavrul sirianului Haj Saleh Moustafa a fost găsit în 8 aprilie, într-o geantă aflată în portbagajul unei maşini cu număr de Constanţa, înscrisă pe numele societăţii Perla Majestic, care era parcată pe Şoseaua Pantelimon, vizavi de Secţia 9 de Poliţie.

Citește și: Bărbatul executat în stil mafiot, legături cu omul de afaceri Mohammad Mourad

Bărbatul fusese dat dispărut de amanta lui, în ianuarie, deşi nu se mai ştia nimic despre el din 14 decembrie 2014.

Haj Saleh Moustafa, în vârstă de 52 de ani, locuia în Bucureşti, într-un bloc situat într-un complex rezidenţial, însă avea reşedinţa în localitatea constănţeană Năvodari, el deţinând două societăţi comerciale.

Potrivit reprezentanţilor societăţii Perla Majestic, Haj Saleh Moustafa este un fost colaborator al uneia dintre firmele grupului. Haj Saleh, absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti, stătea în România de aproximativ 20 de ani, era căsătorit şi avea un copil de nouă ani.

Poliţiştii au deschis portbagajul în care a fost găsit cadavrul său după ce au fost anunţaţi de nişte muncitori care lucrau în zonă şi care trebuiau să mute maşina că au simţit un miros puternic. Trupul sirianului era într-o stare avansată de putrefacţie, dar nu fusese tranşat, ci aşezat în aşa fel încât să încapă în geantă, acesta fiind îmbrăcat cu costum, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Autopsia nu a relevat cauza morţii, medicii legişti găsind pe trupul sirianului doar răni superficiale, care nu i-ar fi putut provoca moartea.

Ancheta este desfăşurată de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă