12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCum se apără primarul Florin Cârciumaru, după percheziţiile DNA

Cum se apără primarul Florin Cârciumaru, după percheziţiile DNA

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru,a declarat, marţi, după percheziţiile DNA de la domiciliul acestuia, că descinderile au fost făcute în urma unei sesizări şi că anchetatorii au verificat documente, dar nu au ridicat niciunul pentru că probabil “nu au găsit ce căutau”, informează Mediafax.

“În urma unei sesizări, procurorii au făcut percheziţii în mai multe puncte: la Primăria Târgu Jiu, la societatea Aparegio şi la societatea Presanitas, cu care atât Primăria, cât şi Aparegio au avut relaţii de colaborare. Pot să spun că de la mine din birou, în urma percheziţiilor, nu au fost ridicate documente pentru că nu au găsit ceea ce căutau. Nici de acasă (n.r. – de la locuinţa sa) nu au plecat cu niciun document pentru că nu au găsit unele referitoare la conţinutul reclamaţiei”, a declarat, presei, primarul Florin Cârciumaru.

Citeşte şi: UPDATE: Primarul Florin Cârciumaru, cercetat de DNA. Ce acuzaţii îi aduc anchetatorii

Edilul a spus că este “ceva normal”” ceea ce s-a întâmplat, dar că el îşi va vedea în continuare de activitate, ca şi până acum.

“Din păcate, am văzut că pe posturile de televiziune a apărut o informaţie eronată. Contractul derulat de Aparegio nu are legătură cu Primăria. Noi suntem doar beneficiarul unui program pe fonduri europene, iar programul de 90 de milioane (n.r. – de euro, despre care s-a vorbit)) este la nivelul întregului judeţ, nu doar la cel al municipiului Târgu Jiu.Totul s-a desfăşurat sub conducerea unităţii de implementare şi a societăţii Aparegio. Primăria nu a avut nici măcar oameni în comisiile de licitaţie”, a explicat Cârciumaru, adăugând că i se pare normal că se fac percheziţii şi se va vedea ulterior ce se întâmplă.

“După câte am înţeles, de la Primărie s-au solicitat contractele de colaborare cu firma Presanitas de-a lungul anilor, eu ştiu că totul este în regulă, în sensul că dacă firma a lucrat a făcut-o pe baza unor licitaţii câştigate corect în baza celor hotărâte de comisiile de licitaţie. Este un dosar în cercetare, nu este nicio problemă”, a spus Cârciumaru.

Edilul din Tg-Jiu a mai precizat că nu ştie cine a depus sesizarea. Mai mult, el a ţinut să precizeze că nu are informaţii legate nici de textul sesizării, şi nici de ceea ce au căutat anchetatorii.

“Practic, la mine în birou au luat filă cu filă, dosar cu dosar şi au verificat ce au verificat, nu ştiu ce căutau. Acasă la fel, au luat toate documentele ce au considerat dumnealor că trebuie verifictate. Faptul că nu au luat niciun document de acasă sau de la birou înseamnă că nu au găsit ceea ce căutau”, a declarat Cârciumaru.

Primarul a vorbit şi despre vila de la Rânca, pe care o au fiica şi ginerele său şi care a fost achiziţionată de la patronul firmei Presanitas.

“Totul s-a întâmplat după nunta lor. A fost dorinţa lor să aibă o casă acolo. Probabil că sesizarea aici vrea să facă trimitere, dar sunt acte care demonstrează că totul a fost corect. Este un contract de vânzare-cumpărare, cu factură de la firma Presanitas, dar nu are nicio legătură cu contractele acordate de Primărie. Probabil s-au gândit că e posibil să apară vreun comision, dar lucrurile nu stau aşa. (…) Nu am motive de îngrijorare. Este doar o întâmplare faptul că locuinţa de vacanţă a fost cumpărată tocmai de la domnul Lungu (Constantin Lungu – patronul firmei Presanitas – n.r.). O să vedeţi că cel care a vândut casa foarte târziu a realizat cui a vândut-o”, a spus Cârciumaru.

Întrebat dacă există vreo legătură în privinţa lucrărilor de canalizare în municipiu, Cârciumaru a răspuns că nu are nicio legătură cu primăria şi cu sesizarea împotriva sa.

“Este un dosar mai vechi la Aparegio, s-au reclamat ei între ei, constructorii, şi de fapt sunt două dosare. Nu are nicio legătură Aparegio cu noi”, a mai spus primarul Cârciumaru, precizând că nici el, nici fiica şi nici ginerele său nu au fost audiaţi.

Direcţia Naţională Anticorupţie Craiova face cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2008 – 2015, se arăta într-un comunicat de presă al DNA, care preciza că procurorii au făcut şase percheziţii în județul Gorj, la sediul unei instituții publice, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă