27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportDacian Cioloș avertizează că va rămâne în politică doar atât timp cât...

Dacian Cioloș avertizează că va rămâne în politică doar atât timp cât i se respectă independența

Premierul Dacian Cioloș a declarat că acceptă să rămână în politică chiar și după alegerile din decembrie 2016, cu condiția să i se respecte independența, infomează duminică News.ro.

Dacian Cioloș a făcut această precizare într-un interviu acordat portalului Politico.eu.

“Cât timp mi se respectă independența”, aceasta este condiția cerută de premierul Cioloș pentru a rămâne în politică. Dacian Cioloș a lasat astfel calea deschisă pentru un nou mandat, atât timp cât suficiente partide politice vor să îl susțină drept candidat.

Șeful Executivului a abordat și chestiunea corupției din România, recunoscând că acest fenomen “înseamnă, prin definiție, sărăcie cronică”.

Dacian Cioloș a explicat că stilul său de guvernare include aplicarea unor “măsuri pe termen scurt, cu impact imediat, pentru a le oferi cetățenilor încrederea că un Guvern independent poate duce la rezultate”.


Citește și: Cioloș: O Românie fără corupție, cu o clasă politică responsabilă, nu reprezintă o iluzie, cum spune domnul Dragnea


“A fost clar pentru noi și pentru mulți alții că nu te poți aștepta la miracole într-un an, dar oamenii nu mai au răbdare”, a avertizat Cioloș.

“Cred că societatea românească a ajuns la maturitate – poate nu și in cazul nivelului politic – dar la nivelul societății există o maturitate”, a susținut șeful Executivului.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă