9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDecizia privind intrarea în faliment a clubului Rapid, amânată pentru 20 iulie

Decizia privind intrarea în faliment a clubului Rapid, amânată pentru 20 iulie

UPDATE 14.21: Liga Profesionistă de Fotbal a decis, marți, să amâne decizia privind înscrierea echipei Rapid în Liga 1, până la pronunțarea deciziei Curții de Apel București, informează Digi24.

———–

Curtea de Apel a decis, marți dimineața, să amâne decizia privind intrarea în faliment a clubului Rapid, pentru data de 20 iulie, informează Digi24.

Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Curtea de Apel București a respins, săptămâna trecută, cererea de suspendare a hotărârii de faliment, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început deja demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA. În aceste condiţii, clubul Rapid nu va fi înscris în ediţia 2016-2017 a Ligii I. 

Termenul pentru înscriere este 12 iulie, dată fixată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru tragerea la sorţi a programului următorului sezon. Cel mai probabil, formaţia Rapid se va înscrie în Liga a V-a, ultimul eşalon fotbalistic zonal. 

Citește și: Suporterii, în stradă pentru echipa Rapid. Decizia priving intrarea în faliment a clubului, amânată pentru marți

La 14 iunie, Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare. 

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. 

 

Cele mai citite

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă