21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDecizie CSM: Judecătoarea Tribunalului Olt NU scapă de suspendarea din magistratură

Decizie CSM: Judecătoarea Tribunalului Olt NU scapă de suspendarea din magistratură

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marți, menținerea suspendării din funcție a judecătoarei tribunalului Olt, Carmen Marinescu, acuzată de fapte de corupție.

“Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că subzistă temeiurile pentru menținerea suspendării din funcția de judecător și din funcția de președinte al Tribunalului Olt, a doamnei Eugenia Carmen Marinescu, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni, măsură dispusă prin Hotărârea Secției pentru judecători nr. 228 /7 mai 2015. Hotărârea Secției pentru judecători a fost luată ca urmare a înlocuirii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar față de Carmen Marinescu, în prezent judecător la Tribunalul Olt, suspendată din funcție de la data de 25 martie”, se arată în comunicatul CSM.

Citește și: Judecătoarea Tribunalului Olt, trimisă în judecată pentru mită

În data de 5 mai, Carmen Marinescu, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, întrucât este suspectată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, în formă continuată şi fals în declaraţii în formă continuată, informează un comunicat remis de DNA.

Anchetatorii susțin că, în perioada august 2011 – septembrie 2011, Marinescu Eugenia-Carmen a primit, sub formă de mită, suma de 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate unui inculpat din familia denunțătorului și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza.

Banii au fost primiți, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru.

Astfel, suma de bani menționată a fost primită de avocatul Cismaru Dumitru în două tranșe: 150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea; 50.000 de euro, în data de 20.09.2011, când judecătorul Marinescu Eugenia Carmen a amânat pronunțarea asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori țara pentru data de 22.09.2011, când a și admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Anchetatorii mai susțin că, după primirea sumei de 200.000 de euro, la trei luni de la pronunțarea încheierii din data de 22.09.2011, respectiv în intervalul 14-22.12.2011, pentru a disimula originea ilicită a sumei respective, Marinescu Eugenia-Carmen și Marinescu Iuliu-Severus (soțul acesteia), cu ajutorul inculpatului Cismaru Dumitru, au achiziționat trei suprafețe de teren și o casă, două dintre aceste achiziții nefiind menționate în declarațiile de avere ale magistratului.

 

 

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă