19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialDecizie DEFINITIVĂ: Mircea Băsescu poate părăsi județul Constanţa

Decizie DEFINITIVĂ: Mircea Băsescu poate părăsi județul Constanţa

Mircea Băsescu, judecat sub control judiciar în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, nu mai are interdicție de a părăsi județul Constanța, a decis, marți, Curtea de Apel Constanța, informează Mediafax.

Hotarârea instanței este definitivă.

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins, marți dimineață, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa împotriva încheierii de şedinţă din 12 august, pronunţată de Tribunalul Constanţa, prin care lui Mircea Băsescu și lui Marian Căpățână le-a fost înlocuită interdicţia de a depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa, respectiv limita teritorială a municipiului Bucureşti, cu obligaţia de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei.

Citește și: Instanța respinge testul poligraf în dosarul Mircea Băsescu

În iunie, Curtea de Apel Constanța a decis definitiv ca Mircea Băsescu și Marian Căpățână să fie cercetați sub control judiciar în dosarul în care sunt judecați pentru trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență. Atunci, instanța a dispus, de asemenea, că Mircea Băsescu nu are voie să părăsească județul Constanța și să se apropie sau să comunice cu participanţii la comiterea infracţiunilor şi cu martorii din dosar, iar Marian Căpățână nu poate părăsi municipiului Bucureşti și nu se poate apropia de participanţii la comiterea infracţiunilor şi de martorii din dosar.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

Citește și: Nouă mărturie în cazul Mircea Băsescu. Câţi bani ar fi primit de la familia lui Bercea Mondial

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Cele mai citite

Peste 700 de rețete pentru Ozempic au fost falsificate. Administratorul unei clinici private, printre cei reținuți

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat reținerea a 13 persoane implicate într-o rețea care ar fi falsificat peste 700 de...

Andreea Pora, editorial: Marile necunoscute din dosarul generalilor SRI

Andreea Pora ridică semne de întrebare cu privire la linșajul mediatic și arată cum Realitatea Tv patronată de Maricel Păcuraru are legatura cu dosarul...

A omorât sau nu, cu mașina, baronul Horia Teodorescu un om la Măcin-Tulcea

Baronul PSD Horia Teodorescu candidează pentru al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean Tulcea, dar nici până astăzi nu a clarificat evenimentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă