14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDirectorul Operei Române a fost REȚINUT

Directorul Operei Române a fost REȚINUT

Directorul Operei Române, Răzvan Ioan Dincă, și un alt angajat al instituției au fost reținuți de procurori, în noaptea de marți spre miercuri, în dosarul în care mai mulți funcționari ai Operei sunt suspectați de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese, informează Mediafax.

Miercuri, directorul Operei Române și cealaltă persoană reținută de procurori, în urma audierilor desfășurate de sediul Poliției Sector 1, urmează să fie duși la Judecătoria Sectorului 1 cu propunerea de arestare preventivă pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

Citește și: UPDATE. Directorul Operei Naționale, în vizorul DNA. Prima reacție a instituției

Marți,procurorii au efectuat percheziţii la Opera Naţională din Bucureşti, într-un dosar în care ar fi vizat şi directorul general Răzvan Ioan Dincă, în legătură cu achiziţii făcute de instituţie, potrivit unor surse judiciare, conform Mediafax.

Astfel, anchetatorii ridică documente din birouri de la Opera Naţională, referitoare la unele achiziţii făcute de instituţie, conform surselor citate.

În acest dosar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 face cercetări într-un dosar în care există suspiciuni că mai mulţi funcţionari din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

În prezent, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1) efectuează percheziții la mai multe adrese din Bucureşti, respectiv la sediul Operei Naţionale din Bucureşti şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei, potrivit unui comunicat de presă al PJS1.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical “Viaţa e Frumoasă!”.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă