12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDNA, în motivele de apel în Dosarul Referendumului: Pedeapsa lui Dragnea, ”cuantumul...

DNA, în motivele de apel în Dosarul Referendumului: Pedeapsa lui Dragnea, ”cuantumul simbolic de un an închisoare”

Pedeapsa lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului, de un an de închisoare cu suspendare, a fost simbolică și nu ar fi trebuit să fie individualizată, a arătat Direcția Națională Anticorupție (DNA) în motivele de apel depuse la ICCJ. 

DNA a notat: ”greșita individualizare a pedepsei aplicată inculpatului Dragnea Liviu, cuantumul simbolic de 1 an închisoare şi modalitatea de executare cu suspendare fiind incompatibile cu gravitatea infracțiunii de folosire a influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea cvorumului la referendum”. 

Procurorii au explicat motivele pentru care este greșită individualizarea pedepsei lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului. Astfel, ei au arătat că Liviu Dragnea ”a acționat şi s-a manifestat ca și cum alegătorii sunt simple obiecte ce pot fi extrase din casă prin oferirea de specatcole cu clovni, baloane şi zâne sau chiar cu forța, conform voinței şi interesului inculpatului : Băi, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe”.

Astfel, a explicat DNA, Instanţa Supremă de fond a apreciat ”pericolul social redus al faptei, implicit cuantumul modic şi modalitatea de executare a pedepsei aplicate inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, numai prin raportare la accesarea fără drept a datelor personale, fără a analiza şi încălcarea libertăţii de vot şi modul umilitor în care acesta a tratat electoratul”.

Citește și:  Liviu Dragnea, CONDAMNAT la UN AN de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul. Ce DECIZIE RADICALĂ a luat ministrul

ICCJ va judeca în 28 septembrie primul termen al apelului în dosarul Referendumul, în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în luna mai, la un an de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de trei ani.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă