17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialDNA a reținut o persoană în dosarul de la Primăria Zalău

DNA a reținut o persoană în dosarul de la Primăria Zalău

Procurorii anticorupție de la Cluj l-au reținut, luni, pe Dan Radu, om de afaceri sălăjan, prins în timp ce lua mită de la un denunțător. Potrivit unui comunicat al DNA, bărbatul susținea că are influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Zalău și poate obține titluri de proprietate,iar în schimb cerea să fie mandatat pentru vânzarea terenurilor în cauză. 

Potrivit DNA, Dan Radu a luat bani de la denunțătorul în cazuă și trafele acestuia pentru ale elibera patru titluri de proprietate pentru o suprafață de 10 ha de teren.Condiția impusă pentru ajutorul acordat a fost ca cele două persoane beneficiare ale titlurilor de proprietate să îl mandateze pe inculpat prin acte autentice pentru vânzarea ulterioară a acestora.

”În perioada 2013 – 2015, din totalul sumelor înscrise în contractele de vânzare cumpărare, martorul denunțător și fratele său au primit suma de 22.700 euro, în mai multe tranșe, ce reprezintă un procent de 40% din valoarea declarată a vânzărilor care se cifrează la aproximativ 52.000-53.000 euro ( valoare stabilită prin echivalarea prețului în lei înscris într-un nr. de 6 contracte de vânzare cumpărare ce priveau o suprafață totală de 14.973 mp, situați în municipiul Zalău)”, transmite DNA.

Citește și:  Verificări DNA la Primăria Zalău

Procurorii susțin că au fost și alte cazuri în care Dan Radu a acționat în același mod. ”În aceeași manieră, a procedat inculpatul Dan Radu și în cursul anului 2011, când, urmare a influenței pretinse, a fost emis pe numele a două persoane un titlu de proprietate ce privea o suprafață totală de 8.684 mp, situată în intravilanul municipiului Zalău. De această dată, inculpatul a pretins un procent de 1% din prețul de vânzare al terenurilor respective. Până în prezent, în acest caz, valoarea terenurilor înstrăinate se ridică la peste 307.884 lei, conform prețurilor înscrise în contractele de vânzare cumpărare”, arată DNA. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă