12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialJudecătorul CCR îl amenința pe directorul CE Oltenia: O să am grijă...

Judecătorul CCR îl amenința pe directorul CE Oltenia: O să am grijă să fii TERMINAT!

UPDATE: DNA a dispus extinderea urmăririi penale pentru Toni Greblă.

Astfel, pe lângă faptele pentru care era cercetat de DNA – adică trafic de influență, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și constituirea unui grup infracţional organizat – , Toni Greblă este acum cercetat și pentru favorizarea făptuitorului și folosirea în orice mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă este folosită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Conform referatului DNA, Toni Greblă îl amenința pe directorul general al Complexuluii Energetic Oltenia, Laurențiu Dan Ciurel, în 2008, pentru că nu era de acord cu compensarea propusă de o firmă a omului de afaceri Ion Bîrcină, care avea un debit neachitat la Complexul Energetic Rovinari iniţial de 10.000.000 lei şi ulterior de 6.294.000 lei.

Pentru că Ciurel s-a opus, pe holurile Prefecturii Gorj, l-a amenințat:

„Acolo au fost prezenţi toţi parlamentarii din Gorj, întâlnirea fiind convocată de mine, în calitate de director general al C.E.O., urmare a conferinţe de presă şi declaraţii publice făcute de domnul GREBLĂ cu privire la o iminentă insolvenţă în următoarele două luni a Complexului Energetic Oltenia. Am considerat această declaraţie iresponsabilă, în contextul în care Complexul era la început de drum şi avea mari probleme cu băncile. Practic, declaraţia lui TONI GREBLĂ decredibiliza noul proiect Complexul Energetic Oltenia, abia creat. (…) La un moment dat, am părăsit sala şi eu şi TONI GREBLĂ şi, pe holul Prefecturii Gorj, ne-am reîntâlnit. Foarte nervos, TONI GREBLĂ mi-a spus textual, citez din memorie, „Oameni ca tine n-o să-i uit niciodată şi o să am grijă să fii terminat!”. I-am răspuns: „Aveţi intenţia să mă ameninţaţi direct?”, la care TONI GREBLĂ mi-a spus că: „Nu este o ameninţare, este doar un avertisment!”, se arată în referatul DNA.

”Martorul a mai arătat că, pentru una din firmele controlate de BÎRCINĂ, a făcut o recomandare şi jurnalistul BOGDAN CHIRIEAC”, mai precizează DNA.

—-

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz Parlamentului pentru arestarea judecătorului Curţii Constituţionale, Toni Greblă.

"Am aflat de la televizor despre avizul de arestare", a declarat judecătorul CC, precizând că avocatul lui nu a putut să vadă, încă, dosarul.

Citeşte şi: Toni Greblă intră în concediu de odihnă. Ce decizie a luat cu privire la demisie

"Nu imi dau seama dacă era voie să ceară arestarea mea. Eu consider, în continuare, că a fost în parte demonstrat, pentru că au fost audiaţi doar o parte din oameni", a mai transmis Greblă.

El a precizat că, dacă va fi dat avizul pentru arestarea lui, va merge în Senat şi va "acţiona în consecinţă", referindu-se la o eventuală demisie a acestuia.

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Citeşte şi: Toni Greblă preferă concediul rușinos unei demisii de onoare

În dosarul lui Toni Greblă, mai sunt urmărite penal alte opt persoane, printre care deputații PSD Iulian Iancu și Lucian Șova, omul de afaceri Ion Bîrcină și directorul Transelectrica Horia Hăhăianu.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010-2015, Toni Greblă ar fi pretins şi primit de la Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, următoarele: folosinţa gratuită, întreținerea şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Serie 5 (în echivalent de 56.070 euro), folosinţa gratuită a unui post telefonic, suma de 1.200 lei (echivalentul unor obiecte vestimentare), respectiv materiale electorale aferente campaniei electorale privind alegerile parlamentare. 

Citeşte şi: Toni Greblă, noi clarificări despre dosarul său de corupție

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă