12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDosar penal pentru agresiunile din Parcul Dinozaurilor

Dosar penal pentru agresiunile din Parcul Dinozaurilor

Un dosar penal a fost deschis, vineri, pentru agresiunile din Geoparcul din Hunedoara,pentru tentantivă de omor și lovituri, informează B1 TV.

În urmă cu o săptămână  a avut loc un incident între activişti de mediu şi reprezentanţii firmei constructoare Atunci, şeful ONG-ului Agent Green, Gabi Păun, și mai mulți tineri au fost atacați cu bâte.

Procurori Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fectuat, vineri, nouă percheziţii în Bucureşti, Hunedoara, Mureş şi Cluj, la sediul mai multor instituţii publice, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie comise în perioada  2013 – 2015, informează un comunicat remis de DNA.

Citeşte şi: Şeful unui ONG, ATACAT cu bâte

Printre locaţiile vizate de anchetatori se numără şi Direcţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Bazinală de Ape Mureş şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor “Ţara Haţegului”. Astfel, sunt vizate fapte de corupţie privind aprobarea construirii de microhidrocentrale pe Râul Alb.

“În cursul zilei de 29 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara, Mureș și Cluj, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul citat.

Citeşte şi: Aprobările pentru construirea microhidrocentralelor pe Râul Alb, verificate de DNA. Acolo, a fost bătut activistul de mediu Gabriel Păun

La sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, procurorii anticorupţie au solicitat acte referitoare la avizul dat de instituţie pentru construirea de microhidrocentrale pe Râul Alb, din Munţii Retezat.

Cele mai citite

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă