18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDosarul "Gala Bute": Lungu, Nastasia, Topoliceanu, Botoroagă și-au recunoscut faptele

Dosarul “Gala Bute”: Lungu, Nastasia, Topoliceanu, Botoroagă și-au recunoscut faptele

Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă au recunoscut, vineri, toate faptele de care sunt acuzați în dosarul ”Gala Bute”. Cei patru au cerut să fie judecați prin procedură simplificată și astfel, pot beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor, relatează Mediafax. 

Completul de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a citit, vineri, rechizitoriul din dosarul “Gala Bute” şi le-a adus la cunoştinţă inculpaţilor drepturile procesuale. Instanţa a arătat că dacă inculpaţii recunosc în totalitate faptele, limitele pedepsei închisorii se reduc cu o treime.

Citește și: ÎCCJ judecă, vineri, primul termen în dosarul ”Gala Bute”. Udrea își susține, în continuare, nevinovăția

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a arătat, în faţa instanţei, că înţelege acuzaţiile care îi sunt aduse de către procurori, alege calea procesului normal şi vrea să dea declaraţii în timpul judecăţii cauzei.

Şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu şi fostul ministru Ion Ariton au arătat în faţa instanţei că vor să fie judecaţi în procedură normală.

La rândul lor, ajunşi în faţa instanţei, Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în MDRT, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, şi Dragoş Botoroagă au spus că vor să fie judecaţi prin procedură simplificată, ceea ce le-au putea aduce reducerea cu o treime a eventualelor pedepse cu închisoare pe care ar putea să le primească la finalul procesului.

Instanţa a stabilit apoi că îi va audia pe inculpaţii care vor judecată prin procedură simplificată.

Elena Udrea a declarat, înainte de începerea discuţiilor din proces, că se opune cererilor foştilor săi colaboratori de judecare în procedură simplificată în dosarul “Gala Bute”, pentru că dacă spun că au luat şpagă pentru ea, trebuie să îi stea alături la proces şi să demonstreze cum i-au dat banii.

“Eu am fost 72 de zile în arest pentru că nişte oameni prinşi că au luat bani au spus: «Domne, am luat, dar am luat pentru Elena Udrea». Cred că trebuie să stea în proces pentru a demonstra cum mi-au dat ei mie bani”, a precizat Udrea.

Citește și: Elena Udrea se apără, pe Facebook, în dosarul ”Gala Bute”

Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.

Cele mai citite

Bugetul Agriculturii, suplimentat cu un miliard de lei pentru subvenţiile fermierilor. Barbu: plăţile, de săptămâna viitoare

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, suplimentarea cu un miliard de lei a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata subvenţiilor de 100 de euro...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...
Ultima oră
Pe aceeași temă