14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Dosarul Gala Bute: Obreja, ARESTAT 30 zile. Ultimele declaraţii înainte...

VIDEO. UPDATE. Dosarul Gala Bute: Obreja, ARESTAT 30 zile. Ultimele declaraţii înainte de a fi încătuşat

UPDATE 16.45: Rudel Obreja a declarat, în faţa locuinţei sale, înainte de a pleca către poliţie faptul că nu are nicio vină în dosarul "Gala Bute" şi că decizia dată astăzi nu este una corectă.

"Dacă ar fi o decizie corectă aş fi primit-o cu braţele deschise. Nu am făcut absolut nimic în toată povestea asta", a spus Obreja.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/218533da1a68617017667020b1ddbdd0/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

De asemenea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a precizat că va lupta până la capăt pentru a-şi demonstra nevinovăţia, dar şi că procurorii au o putere "fantastică".

"Procurorii au o putere fantastică, leagă lucrurile în fel şi chip", a mai spus Obreja.

Rudel Obreja a subliniat faptul că în patru ani de zile de când a fost deschis dosarul "Gala Bute" nu a fost chemat niciodată să dea explicaţii pe acest subiect. 

Din cauza faptului că a respectat obligaţiile impuse de controlul judiciar, Obreja a declarat că i s-a permis să meargă singur la secţia de poliţie pentru a se preda.

"Eu sunt de multă vreme sub control judiciar, m-am prezentat de multe ori la poliţie, am respectat obligaţiile impuse de instanţă, m-au sunat poliţiştii le-am zis unde sunt şi le-am spus că merg să mă predau", a mai spus acesta.

Rudel Obreja a spus că o dovadă a nevinovăţiei lui este şi faptul că judecătoarea care a luat decizia pentru ceilalţi trei inculpaţi a făcut o cerere de abţinere în cazul său, şi când această cerere i-a fost respinsă, judecătoarea respectivă şi-a luat concediu.

Obreja a încheiat declaraţiile spunând că este dispus să sufere şi că este un luptător.

—–

UPDATE 15:28: Rudel Obreja a fost arestat preventiv, pe un termen de 30 zile, informează B1 Tv.

UPDATE: Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a făcut primele declaraţii, după ieşirea de la tribunal. El a precizat că magistraţii nu vor să îi acorde arestul la domiciliu pentru că "Obreja nu spune ce vor procurorii".

Obreja a precizat că nu a venit la termenul anterior pentru că "nu am fost solicitat să vin. Nu mi-a sunat telefonul. Nici măcar avocaţii mei n-au fost sunaţi".

"Eu nu mă sustrag de la nimic", a transmis Obreja şi a precizat că nu a făcut nicio declaraţie înainte de audiere, întrucât a ţinut să spună mai înainte judecătorului ceea ce avea de declarat.

Întrebat fiind despre subiectul discuţiei cu magistraţii, Rudel Obreja a spus că "discuţia e legată de bani publici".

" Eu am solicitat un minim de patru milioane, oamenii ăştia mi-au plătit doar un milion", a mai spus Obreja.

"Nimeni nu mai are curaj să spună ceva din cauza acestei avalanşe de arestări din ultima vreme. Am făcut cinste acestei ţări, prin Gala Bute, lucrurile astea nimeni nu le vede. Încet, încet veţi avea acces la dosar şi veţi vedea câţi bani a încasat Bute, câţi bani a încasat fiecare", a mai precizat fostul şef al Federaţiei de Box.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, anchetat în dosarul Gala Bute, află, joi, dacă va fi arestat.

Citeşte şi: Rudel Obreja, reţinut de DNA. ”E o înscenare cu martori fabricați”

Rudel Obreja este anchetat, în dosarul Gala Bute, pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu.

Rudel Obreja a fost adus luni la DNA, după ce procurorii au percheziționat locuinţa sa din Sectorul 2 al Capitalei. Obreja a spus că ”toți banii au fost luați legal” și că ”nu trebuia licitație pentru că era o singură societate care avea exclusivitate pentru tot ce însemna Gala Bute”.

Citeşte şi: UPDATE. Dosarul Gala Bute: Procesul lui Obreja se judecă joi. Ceilalți trei inculpați, în arest la domiciliu

Procurorii DNA au făcut, luni, 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul "Gala Bute". Nouă persoane au fost duse la audieri la sediul central al DNA, printre care primarul din Lupeni – Hunedoara, Cornel Resmeriţă, la Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în perioada în care aceasta a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT, şi la omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA.

Cele mai citite

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Este în stare gravă. Un agresor a fost reținut

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a fost transportat la un spital. UPDATE: Starea premierului Slovaciei este gravă. El a fost internat la...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...
Ultima oră
Pe aceeași temă