10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialS-au încheiat audierile în dosarul referendumului. Ce a declarat Dragnea

S-au încheiat audierile în dosarul referendumului. Ce a declarat Dragnea

UPDATE 14.33: Liviu Dragnea a părăsit sala de judecată, prilej cu care a declarat că audierile în calitate de martori în dosarul Referendumului a lui Victor Ponta È™i Mircea DuÈ™a nu au fost exemple de solidaritate ci o datorie de cetățean.

”Nu au fost aici chemaÈ›i liderii PSD ca să facă un lanÈ› uman. Au fost chemaÈ›i niÈ™te cetățeni români să depuna mărturie în instanță. (…)Nu e vorba de solidaritate. Fiecare ajunge în faÈ›a instanÈ›ei È™i cu mâna pe Biblie spune adevărul”, a spus Dragnea.

Când jurnaliÈ™tii au aubliniat că în faÈ›a înstanÈ›ei a existat o contradicÈ›ie între mărturile celor doi lideri PSD, Liviu Dragnea a replicat:

”Dacă vă uitaÈ›i cu atenÈ›ie, aici nu e vorba de adevăr sau neadevăr. Domnul Victor Ponta a avut o părere, eu am spus ce È™tiu”.

<![CDATA[www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/flowplayer';document.write('’ + ‘ript>’);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(” + ‘ript>’);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/e17ee244de979b8fbf9f690c5adf507a/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));]]>

 

—————-

UPDATE 14.20: Ministrul Apărării, Mircea DuÈ™a, a declarat, miercuri, după ce a fost audiat în calitate de martor la Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, că a spus instanÅ£ei că, la nivelul judeÅ£ului Harghita, în ziua Referendumului de demitere a preÅŸedintelui Traian Băsescu, din iulie 2012, a fost respectată legea, potrivit Mediafax

CiteÈ™te È™i: Dosarul referendumului: Mircea DuÈ™a: Alegerile s-au desfăşurat conform legii în judeÅ£ul Harghita

———-

Ministrul AdministraÈ›iei È™i Dezvoltării Regionale Liviu Dragnea a ajuns la Înalta Curte de CasaÈ›ie È™i JustiÈ›ie unde se judecă dosarul Referendumul, în dimineaÈ›a zilei de miercuri. În acelaÈ™i timp la ÎCCJ a ajuns È™i ministrul Apărării Mircea DuÈ™a.

În timp ce ministrul Apărării a declarat că va răspunde la orice întrebare care îi va fi pusă, Dragnea a refuzat să facă vreo declaraÈ›ie.

La scurt timp după cei doi la ÎCCJ a ajuns È™i liderul PSD Victor Ponta, care este martor al Apărării în acest dosar. 

CiteÈ™te È™i: UPDATE: Dosarul Referendumului: Premierul Ponta a ajuns ICCJ

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării È™i desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenÈ›a È™i autoritatea sa în partid în scopul obÈ›inerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianÈ›a politică din care făcea parte formaÈ›iunea reprezentată de inculpat, È™i anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obÈ›inute în alte condiÈ›ii decât cele legale.

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcÈ›iei pe care o deÈ›inea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă