12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Bărbatul care a bătut o salvamontistă, în stațiunea Straja, rămâne în...

UPDATE: Bărbatul care a bătut o salvamontistă, în stațiunea Straja, rămâne în arest preventiv

UPDATE 13.23: Agresorul salvamontistei din Straja rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, au decis, vineri, magistrații Judecătoriei Petroșani, citați de Agerpres.

„La termenul de astăzi (vineri, n.r.), stabilit în procedura de cameră preliminară – care nu se caracterizează prin publicitate, (…) s-a dispus menţinerea arestării preventive a inculpatului Palesică Sorin Constantin. Măsura este dispusă pentru o durată de 30 de zile, cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Petroşani, judecătoarea Cristina Curuja.

Inculpatul a declarat în faţa judecătorului că va formula o contestaţie împotriva hotărârii instanţei. Contestaţia se va judeca la Tribunalul Hunedoara. 

Întrebată dacă victima a depus o cerere de retragere a plângerii penale împotriva inculpatului, reprezentanta Judecătoriei Petroşani a explicat că, deoarece dosarul se află în faza procedurii de cameră preliminară, nu se pot comunica alte informaţii legate de acesta. 

 

—————-

Dosarul bărbatului care a bătut o salvamontistă în timpul unei petreceri, în Stațiunea Straja, a fost trimis de procurori la Judecătoria Petroșani, informează Agerpres.

“Dosarul a fost transmis de la Parchetul Petroşani la Judecătoria Petroşani, urmând să intre în camera preliminară, după care se va fixa termen de judecată”, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, procurorul Darius Roman.

Constantin Sorin Palesică este acuzat prin rechizitoriu de trei infracţiuni de lovire, cu trei persoane vătămate. Două dintre victime, între care şi Miruna Inel, au certificate medico-legale din care reiese faptul că au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Citește și: Bărbatul care a bătut-o pe salvamontista din Straja, arestat preventiv

Potrivit procurorului, dosarul este în faza de cameră preliminară la Judecătorie, iar în acest stadiu nu se poate lua act de vreo eventuală retragere a plângerii penale din partea salvamontistei. Acest lucru se poate întâmpla însă doar după ce dosarul ajunge pe rol şi se fixează un termen de judecată. 

Conform unor informaţii publicate pe o reţea de socializare, Miruna Inel ar fi intenţionat, joi, să-şi retragă plângerea depusă împotriva lui Constantin Sorin Palesică. Tânăra nu a putut fi contactată pentru un răspuns referitor la acest subiect. 

Citește și: Salvamontistă, bătută într-un bar din stațiunea Straja

Dacă va fi găsit vinovat în acest dosar, agresorul tinerei salvamontiste din Straja riscă să primească o pedeapsă care poate ajunge până la patru ani de închisoare, în condiţiile în care bărbatul este cunoscut ca recidivist.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă