17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialElena Udrea a SCĂPAT de arestul la domiciliu

Elena Udrea a SCĂPAT de arestul la domiciliu

UPDATE: Elena Udrea va fi cercetată sub control judiciar, potrivit deciziei definitive de marți a ÎCCJ. 

*****

UPDATE: Procurorii DNA nu au cerut extinderea măsurii arestului la domiciliu în cazul Elenei Udrea. În aceste condiții, măsura va expira săptămâna viitoare, notează Digi 24. 

În urmă cu o lună de zile, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au arătat că arestul la domiciliu nu ar fi o măsură constituțională, deoarece nu ar fi foarte bine stabilită perioada pentru care se poate prelungi această măsură.

*****

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) decide, marți, dacă măsura arestului la domiciliu în cazul Elenei Udrea va fi înlocuită cu o măsură mai blândă. 

Elena Udrea, prezentă la ÎCCJ, a declarat că este foarte grav dacă judecătorii au deja o opinie formată în privința ei. 

”Dacă se păstrează această situație, există deja o opinie formată a judecătorilor, ceea ce este foarte grav. Nu numai că beneficiez de prezumția de nevinovăție, dar și susțin că sunt nevinovată. Voi invoca aceste lucruri în fața instanței și vom vedea ce decide”, a declarat Udrea.

Citește și: Dosarul ”Gala Bute” s-ar putea întoarce la DNA. Ce acuzații le aduce Elena Udrea procurorilor DNA

Udrea a afirmat luni că dosarul, în care a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de folosire de documente ori declarații false, ar trebui să se numească “Elena Udrea” și nu “Gala Bute”, pentru că ea este vizată cel mai mult.  Totodată, fosta ministră i-a acuzat pe procurorii anticorupție că au omis în mod intenționat anumite cercetări în dosarul în care a stat în arest preventiv 72 de zile. 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă