15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialElena Udrea scapă de măsura arestului la domiciliu, în dosarul Microsoft

Elena Udrea scapă de măsura arestului la domiciliu, în dosarul Microsoft

Elena Udrea scapă de măsura arestului la domiciliu, în dosarul Microsoft, întrucât procurorii nu au mai cerut prelungirea arestului la domiciliu, informează B1 Tv.

Citește și: Avocatul Elenei Udrea: Confruntările cu denunțătorii au demontat în întregime acuzațiile procurorilor

Totuși, deputata va rămâne în Arestul Poliției, întrucât ea este arestată preventiv în dosarul Gala Bute. Procurorii o acuză pe deputată de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

În dosarul Microsoft, Elena Udrea a intermediat mita de 9 milioane de euro pe care fostul ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș, le-a cerut-o lui Claudiu Florică și Dinu Pescariu. Cocoș se angaja ca firmele susținute de Claudiu Florică să încheie contractul de licențiere Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor, conform referatului procurorilor DNA.

Citește și: Referat arestare Elena Udrea: PDL, printre beneficiarii mitei din dosarul Microsoft

Totodată, din rechizitoriu reiese că beneficiarii sumelor de bani din contract sunt, printre alții, Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal (PDL), care a beneficiat de plata unor materiale electorale.

De asemenea, procurorii mai arată că ministrul Comunicațiilor Gabriel Sandu a încheiat procedura de achiziție și contractul de licențiere  ca urmare a presiunilor exercitate de Elena Udrea, precum și ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului.

”S-a stabilit, de asemenea, că beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale.Pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela. În toamna anului 2009, și s-a încheiat cu Partidul Democrat Liberal un contract de prestări de servicii ce a fost şi care avea ca obiect prestarea serviciilor de tipărire şi anvelopare a unui nr. de 4.000.000 de scrisori electorale, numărul acestor scrisori a fost suplimentat la 8.600.000, stabilindu-se să se încheie un act adiţional la contractul iniţial. Având în vedere că pentru diferenţa de 4.600.000 scrisori nu a mai fost achitată contravaloarea prestaţiilor, aşa încât cei care au prestat au ajuns să discute cu Dorin Cocoş şi au fost în audienţă la Udrea Elena Gabriela – vicepreşedinte P.D.L, dar s-au exercitat presiuni să se renunţe la pretenţii”, arată procurorii DNA.

Cele mai citite

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă