22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialBaronul de Vrancea scapă din nou. Sentința în dosarul său de corupție...

Baronul de Vrancea scapă din nou. Sentința în dosarul său de corupție a fost amânată. De ce e Oprișan optimist

UPDATE 14.21. Procesul în care Marian Oprișan, vicepreşedinte PSD, trimis în judecată de DNA în 2006, este acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals, a fost amânat, marţi, din nou la Curtea de Apel Cluj, pentru 8 septembrie, când urmează să fie reaudiaţi 12 martori, scrie Mediafax.

Oprişan a declarat presei, la ieşirea din sala de judecată a Curţii de Apel Cluj, unde a fost audiat peste două ore şi jumătate, că este optimist şi are încredere că magistraţii vor face dreptate în acest caz.

Am fost audiat, pentru că nu am nimic de ascuns şi sunt nevinovat. Am răspuns punctual şi detaliat la fiecare punct din rechizitoriu. Acuzaţiile nu au nicio legătură cu realitatea, ele sunt false şi mincinoase în marea lor parte. Am încredere în magistraţii judecători cinstiţi din România că vor face dreptate în acest caz, eu aş fi vrut să se fi terminat mai repede acest proces. S-a dat un termen pentru 8 septembrie, când vor reaudiaţi 12 martori, la cererea DNA. Sunt optimist pentru că sunt nevinovat”, a spus Oprişan.

Acesta a adăugat că nu crede că procesul se va termina în 8 septembrie, pentru că totul va depinde de cei 12 martori, dacă vor veni toţi pentru a fi reaudiaţi.

***

Marian Oprinşan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, va afla, marţi, dacă va fi achitat definitiv sau dacă dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie va fi confirmat de instanţa de judecată. Procesul în acest dosar a început în urmă cu nouă ani. Şeful CJ Vrancea este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals.

CITEŞTE ŞI  Baronul de Vrancea, Marian Oprişan, achitat după nouă ani de procese

Primul termen al procesului în care vicepreşedinte PSD, Marian Oprișan, a fost amânat, după ce în primă instanţă liderul social-democrat a fost achitat, dar sentinţa a fost atunci atacată de DNA. Avocatul  lui Marian Oprișan, Gheorghiță Mateuț, a declarat că cereri de amânare se pot face doar la primul termen al procesului, drept urmare termenul de vineri a fost amânat pentru data de 23 iunie, întrucât unul dintre inculpații din dosar a solicitat un alt termen, până la care să își angajeze un apărător.

CITEŞTE ŞI  Oprişan, lovitură dură pentru Adrian Năstase: DNA nu s-a înşelat în cazul lui

Judecătorul Lucian Buta, de la Judecătoria Cluj-Napoca, mai susţine că, în faţa instanţei, Marian Oprişan şi ceilalţi cinci inculpaţi nu şi-au recunoscut faptele de care au fost acuzaţi. Procurorii susţin că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor unor firme neeligibile. Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la “Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei, scrie Mediafax.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă