21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. O casă din Brăila a explodat. O femeie rănită a fost...

FOTO. O casă din Brăila a explodat. O femeie rănită a fost transportată la spital. Romgaz: În zonă nu au fost detectate scurgeri de gaze

UPDATE 14.04: Reprezentanții Distrigaz Sud Rețele precizează că, în zona actuală, nu au fost identificate scurgeri de gaze pe rețeaua de distribuție.

„La ora 09:30 dispeceratul Distrigaz Sud Rețele a fost sesizat cu privire la o explozie produsă pe strada George Enescu, nr. 140, Brăila. Echipa de intervenție a companiei s-a deplasat imediat la fața locului și a luat primele măsuri de siguranță, izolând perimetrul și sistând alimentarea cu gaze naturale a imobilului respectiv și a zonei adiacente. În urma exploziei o femeie a fost rănită și transportată la spital, iar imobilul în cauză a fost deteriorat in totalitate. Menționăm că, în cadrul verificărilor periodice de depistare a pierderilor de gaze efectuate în data de 14 octombrie 2016 pe rețeaua de distribuție de către echipele Distrigaz Sud Rețele, nu au fost identificate scurgeri de gaze pe rețeaua de distribuție în zona imobilului respectiv. În prezent, nu se cunosc cauzele exploziei, acestea urmând a fi stabilite de către organele competente”, notează compania.

——–

O explozie a avut loc, vineri dimineața, la un imobil de pe strada George Enescu, dintr-un cartier din Brăila. O femeie a fost dusă la spital, având răni ușoare la mâini și la picioare, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, locotenent-colonel Ștefan Stoian, explozia a fost urmată de un incendiu. Cauza producerii deflagrației este, cel mai probabil o acumulare de gaze. Echipajele de intervenție au ajuns la locul deflagrației.

Zona a fost evacuată pe o rază de 50 de metri deoarece nu s-a reușit în primă fază oprirea alimentării cu gaze pe strada respectivă de către primele echipaje de intervenție ajunse la fața locului.

Sursa citată a mai precizat că proprietara este cea care a sunat la 112 și are arsuri pe membrele inferioare și superioare, fiind transportată la UPU al Spitalului Județean Brăila.


CITEȘTE ȘI: Opt explozii au avut loc, în 2016, la imobile din țară


Conform acestuia, explozia a fost una puternică, fiind distrus aproape în totalitate imobilul respectiv, situat în cartierul brăilean Radu Negru, din Ansamblul Buzăului.

„Nu știm cauza care a dus la explozia imobilului, presupunem că este vorba de acumulări de gaze. Casa este distrusă aproape în totalitate, pereții căzuți, acoperișul este la pământ. Proprietara a declarat că era singură acasă. Ea a suferit arsuri pe mâini și picioare, e conștientă, a fost preluată de SMURD, inițial, care i-a acordat primul ajutor, după care a fost transportată de o ambulanță SAJ la Unitatea de Primiri Urgențe. Explozia a fost urmată de un incendiu, nu foarte mare, pentru că s-a ajuns la timp și a fost lichidat”, a mai spus Stoian.

 

Cele mai citite

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Numărul pensiilor speciale, în creștere în luna aprilie

Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane comparativ cu luna anterioară,...

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă