15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFosta şefă a Biroului de Expertiză Medicală Călărași, trimisă în judecată pentru...

Fosta şefă a Biroului de Expertiză Medicală Călărași, trimisă în judecată pentru MITĂ

Fosta şefă a Biroului de Expertiză Medicală Călărași, Ileana Corina Dima, şi un asistent social au fost trimişi în judecată, întrucât sunt acuzați că au luat mită. Cei doi emiteau decizii medicale privind capacitatea de muncă pentru acordarea pensiei de invaliditate, informează Mediafax.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostei şefe a Biroului de Expertiză Medicală Călărași medicul Ileana Corina Dima şi a asistentului social Paula Achim de la Cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Lehliu – Gară, pentru luare de mită, se arată într-un comunicat dat publicităţii, marţi, de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Citește și: Șefa Serviciului de Expertiză Medicală Brăila, REȚINUTĂ pentru că lua ȘPAGă. Cât costa un grad de handicap

Cele două se află sub control judiciar în dosarul în care sunt cercetate pentru că ar fi pretins şi primit sume de bani şi bunuri în schimbul eliberării unor documente necesare întocmirii dosarelor pentru pensia de invaliditate.

Astfel, potrivit procurorilor, în perioada 28 octombrie – 18 decembrie 2014, în calitate de șef al Biroului de Expertiză Medicală și medic primar expertiză medicală la Cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Lehliu – Gară, Ileana Corina Dima a primit de la 130 de persoane, care ulterior au denunţat-o, sume cuprinse între 5 și 200 de lei și produse alimentare, totalizând 6.638 de lei, cu ocazia derulării procedurilor pentru emiterea și remiterea deciziilor medicale asupra capacității de muncă care intrau în atribuțiunile sale de serviciu.

În aceeași perioadă, asistentul social Paula Achim de la aceeaşi instituție a primit de la 56 de persoane sume cuprinse între 5 și 60 de lei și produse alimentare în valoare totală de 1.125 lei, cu ocazia preluării documentelor medicale ale acestora sau cu ocazia remiterii deciziilor medicale asupra capacității de muncă, în virtutea atribuțiunilor de serviciu.

Anchetatorii susţin că Paula Achim ”a asistat la 72 de acte de luare de mită ale inculpatei Dima Ileana Corina pe care nu le-a denunțat sau/și a primit parte din obiectul infracțiunii de corupție”.

Citește și: Arestări în masă la Casa de Pensii Bihor. Medicii și asistenții luau ȘPAGĂ și 50 de lei de la pensionari

Conform procurorilor, activitatea derulată la Cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Lehliu – Gară de către comisia formată din medicul Ileana Corina Dima și asistentul social Paula Achim a constat preponderent în emiterea deciziilor medicale asupra capacității de muncă, documente în baza cărora pacienții solicitau acordarea pensiei de invaliditate de către Casa Județeană de Pensii.

Deciziile comisiei de expertiză medicală se emiteau atât pentru cazurile noi, cât și pentru cele deja aflate în evidență, pentru care se împlinea termenul de revizuire.

Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă