14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Ce acţiune de LUPTĂ în PREMIERĂ a prezentat ARMATA la Ziua...

FOTO. Ce acţiune de LUPTĂ în PREMIERĂ a prezentat ARMATA la Ziua Marinei

Acţiunile organizate în acest an, la Constanţa, de Ziua Marinei, au oferit publicului civil o surpriză.

Întrucât este vorba de o sărbătoare a tuturor marinarilor, nu doar a celor militari, în anii trecuţi momentele de spectacol sportiv şi de tradiţii marinăreşti alternau cu exerciţiile militare.

Dar în anul 2015, programul oferit publicului a avut un caracter predominant tehnic, apropiat de acţiunile dintr-un teatru de război naval sau amfibiu.

O premieră pentru publicul din România a fost un exerciţiu de lansare a torpilei din elicopter. Acest gen de acţiune de luptă a fost pus la punct, de militarii Forţelor Navale, în anul 2015. În acest scop, elicopterele Puma Naval, din subordinea Statului Major al Forţelor Navale, au fost adaptate, pentru a putea lua la bord şi torpile.

Citeşte şi: FOTO. Ziua Forțelor Navale, în imagini. Mesajele lui Iohannis, Oprea și Dușa, cu ocazia Zilei Marinei

De altfel, dintre forţele militare implicate în program, cele mai solicitate au fost elicopterele Puma Naval. Ele au lansat în mare nu doar torpile, ci şi luptători din cadrul Forţelor Speciale. Unii dintre aceştia au coborât în valuri pe coarda de alpinism, cu capul în jos şi cu armele în mâini.

Pentru a oferi un spectacol cât mai complet, la Ziua Marinei 2015 au evoluat şi avioane MiG 21 LanceR, din dotarea Forţelor Aeriene Române.

De asemenea, la festivitățile din Constanța, Garda de Coastă a Poliţiei de Frontieră Române a participat cu nava amiral “Ștefan cel Mare” şi cu două ambarcațiuni de intervenție rapidă.

Citeşte şi: RUSIA îşi trimite flota din Marea Neagră în MEDITERANA. Vezi motivele

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

Marcel Ciolacu, vizită în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat miercuri că intenționează să efectueze săptămâna viitoare o vizită oficială în Turcia. În cadrul acestei vizite, în conformitate cu...

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...
Ultima oră
Pe aceeași temă