15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFraude cu fonduri europene la AJOFM Tulcea. Directorul executiv, trimis în judecată

Fraude cu fonduri europene la AJOFM Tulcea. Directorul executiv, trimis în judecată

Iuliana Lefter, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Tulcea, a fost trimisă în judecată de DNA, într-un dosar privind obţinerea frauduloasă de fonduri europene. 

Ea este acuzată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave. 

Potrivit procurorilor anticorupție, în 14 februarie 2011, Iuliana Lefter, în calitate de director executiv AJOFM Tulcea, a încheiat un acord de parteneriat între instituţia publică şi o asociaţie în care, printre asociaţi şi membri, figurau şi rude ale acesteia. 

"Ulterior, în 18 februarie 2011, ascunzând existenţa conflictului de interese existent între sine şi membrii asociaţiei respective, Iuliana Lefter, în calitate de director executiv al aceleiaşi instituţii publice şi de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanţare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu. În baza acestei cereri, AJOFM Tulcea şi partenerii săi au obţinut o finanţare nerambursabilă, în vederea implementării proiectului 'Formarea continuă – premisa calităţii în Serviciul Public de Ocupare'", susţin procurorii. 

DNA precizează că, potrivit regulilor aplicabile în materie de finanţări europene, respectiv Ghidului solicitantului – Reguli de eligibilitate, aceasta avea obligaţia informării AJOFM despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut. 

"Concret, ca urmare a demersului fraudulos, în perioada 19 iulie 2011 – 2 iunie 2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat – AJOFM Tulcea, respectiv prin directorul executiv, inculpata Iuliana Lefter, au obţinut suma totală de 8.112.016,60 lei, cu care Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – Organismul Intermediar – POSDRU s-a constituit parte civilă în cauză", se arată în comunicat. 

În cauză, s-a dispus instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile, mobile şi conturilor deţinute de Iuliana Lefter. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse

Cele mai citite

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă