15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGabriel Oprea, despre solicitarea DNA de începere a urmăririi penale: Nu voi...

Gabriel Oprea, despre solicitarea DNA de începere a urmăririi penale: Nu voi îngreuna mersul anchetei

Fostul vicepremier, senatorul Gabriel Oprea, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la sediul UNPR, că se consideră nevinovat, în dosarul de abuz în serviciu, în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) solicită Senatului urmărirea sa penală.

Totodată, el a transmis că va coopera cu procurorii, pentru a se face lumină, în acest caz şi că “nu va îngreuna mersul anchetei”. Cu toate acestea, el a subliniat că îşi va apăra drepturile, amintind că până la finalizarea anchetei, beneficiază de prezumpţia de nevinovăţie.

Citeşte şi: Ponta, despre cererea DNA pe numele lui Oprea: Eu vreau să-i fie bine

“Aşa cum preciza DNA în comunicatul de presă, persoana inculpată beneficiază de prezumpţia de nevinovăţie”, a spus fostul vicepremier şi ministru de Interne, Gabriel Oprea.

În ceea ce priveşte aprtenenţa sa la UNPR, Oprea a spus că nu regretă deciziile politice şi că va participa, alături de partid, la alegerile de anul acesta, “pentru a aduce românilor siguranţă şi progres”.

Luni dimineaţa, procurorii DNA au cerut aviz Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne şi vicepremier, Gabriel Oprea, pentru două acuzaţii de abuz în serviciu, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Cosmin Gigină.

Citeşte şi: UPDATE: DNA cere aviz pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea. Când va discuta Senatul solicitarea. Primele declaraţii ale lui Gabriel Oprea

Astfel, Oprea este acuzat de folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere, dar şi pentru încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere.

În aceste condiţii, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că solicitarea Justiţiei în cazul fostului vicepremier, ar trebui discutată în timpul sesiunii parlamentare, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, el a anunţat că se va consulta cu membrii conducerii Senatului referitor la convocarea unei şedinţe a Biroului permanent. 

“Am văzut numai comunicatul de presă. Am să fac o consultare cu colegii mei, membrii Biroului Permanent, să văd dacă au disponibilitatea de timp necesară pentru a convoca Biroul permanent şi pentru a avea cvorumul de şedinţă şi, după aceea, voi lua hotărârea. Suntem în vacanţă parlamentară. După părerea mea, trebuie, în mod normal, tratată în timpul sesiunii parlamentare o asemenea solicitare, dar voi face şi o consultare cu colegii”, a declarat Tăriceanu la Senat. 

Citeşte şi: DNA: Procurorul general, Tiberiu Nițu, a folosit coloană oficială ”în mod nelegal”

Procurorii anticorupție solicită încuviințarea Senatului pentru începerea urmăririi penale pentru Gabriel Oprea, pentru abuz în serviciu în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. El asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă