21.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialGalerie FOTO. Cum au sărbătorit Ziua Forțelor Terestre soldații români din Afganistan

Galerie FOTO. Cum au sărbătorit Ziua Forțelor Terestre soldații români din Afganistan

Ziua Forțelor Terestre Române a fost marcată printr-o serie de demonstrații în Capitală, dar și de către soldații români aflați în misiune în Afganistan. 

Astfel, soldații români din Afganistan au participat la o ceremonie pentru marcarea acestei zi. 

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a declarat, miercuri, cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, că România are cele mai importante garanții de securitate, întrucât face parte din NATO.

”Ne cinstim eroii și onorăm militarii care fac parte din cel mai reprezentativ corp al Armatei române, Forțele terestre. Cei care ne-au fost camarazi, prieteni sau colegi nu vor fi uitați niciodată, este o obligație sacră de a nu lăsa pe nimeni în urmă, indiferent de sacrificii. România are astăzi cele mai importante garanții de securitate. Suntem parte a celei mai importante alianțe militare. Împartășim valorile libertății, securității și justiției. Primul și cel mai important ideal al României, asumat ca membră a NATO este solidaritatea”, a declarat Gabiel Oprea. 

În cadrul discursului, ministrul de Interne a precizat că România și-a asumat responsabilități importante în cei 11 ani de când face parte a NATO, în operațiunile din Irak și Afganistan, dar și în lupta cu amenințările teroriste.

Ziua Forțelor Terestre va fi sărbătorită, miercuri și joi, în București, printr-o serie de manifestări publice organizate de Statul Major al Forțelor Terestre.

Citește și: GALERIE FOTO. Ziua Forțelor Terestre celebrată de MApN. Ce declarații au făcut Gabriel Oprea și Mircea Dușa

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, au participat, miercuri, la ceremonia militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor militari căzuți în misiune în teatrele de operații și pe teritoriul României, din proximitatea Palatului Național al Copiilor din Parcul Tineretului.

De asemenea, ministrul Dușa a decorat Drapelul de Luptă al Statului Major al Forțelor Terestre cu Ordinul ‘Virtutea Militară’ — în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Alături de militarii români se vor afla și reprezentanți ai Batalionului 2 din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre americane, aflați în țara noastră pentru a participa la exercițiul Wind Spring.

Forțele Terestre vor parcurge următorul itineriaru prin Capitală, miercuri, între 20.00-22.00: Cercul Militar Naţional, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei, Bulevardul Eroilor, strada dr. Gheorghe Marinescu, Şoseaua Cotroceni, Bulevardul Iuliu Maniu, Bulevardul Vasile Milea, Drumul Taberei, Statul Major al Forţelor Terestre, pentru a asista la un marş cu torţe pe ritmurile Muzicii Militare ale Diviziei 1 Infanterie “Dacica”.

Cele mai citite

Egiptul cere Israelului să se retragă de la punctul de trecere Rafah

Oficiali din Statele Unite, Israel și Egipt au încheiat duminică o întâlnire la Cairo, iar Egiptul și-a menținut poziția conform căreia Israelul trebuie să...

Ministerul Economiei și Turismului prezintă salata cu icre de crap, unul dintre cele 13 produse românești protejate

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prezintă "salata tradițională cu icre de crap", precizând că acest aliment se află "pe lista produselor cu indicație geografică...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 2 iunie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 2 iunie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 2 iunie...
Ultima oră
Pe aceeași temă