17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialGhiță le CERE colegilor parlamentari să reacționeze la decizia DNA ”extrem de...

Ghiță le CERE colegilor parlamentari să reacționeze la decizia DNA ”extrem de gravă și neconstituţională”

Deputatul Sebastian Ghiţă le-a trimis, miercuri, colegilor săi parlamentari o scrisoare prin care solicită declararea unui conflict constituţional între puterile statului, după ce DNA a dispus în cazul său interdicţiile de a-şi exercita funcția de deputat şi de a părăsi municipiul Ploieşti, informează Mediafax.

”Decizia mi se pare extrem de gravă, neconstituţională şi cu potenţiale repercusiuni asupra democraţiei în România. Consider că Parlamentul şi Comisia Juridică trebuie să reacţioneze urgent în vederea limitării unui astfel de abuz. Sunt dispus să înaintez Biroului Permanent şi Comisiei Juridice orice documente relevante. Totodată, solicit declararea unui conflict între puterile statului care să fie soluţionat de către Curtea Constituţională”, se arată în scrisoarea trimisă de Ghiţă Camerei Deputaţilor şi făcută publică de secretarul Biroului Permanent al Camerei deputaţilor, Niculae Mircovici.

Citește și: PREMIERĂ. Confiscare EXTINSĂ pentru deputatul PSD Sebastian Ghiță. Sechestre pe întreaga sa avere și pe conturile a 24 de apropiați și a 51 de firme

Ghiţă le atrage atenţia colegilor săi parlamentari că lipsa unei reacţii poate duce la măsuri ale procurorilor care ”să schimbe configuraţii politice” şi susţine că se va adresa procurorului general al României, ministrului Justiţiei şi procurorului ierarhic superior procurorului de la DNA Ploieşti care i-a dispus interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de parlamentar.

”Lipsa unei reacţii acum va permite unui reprezentant al Parchetului să dispună într-o zi măsuri asupra unui număr atât de mare de parlamentari încât să modifice majorităţi şi să schimbe configuraţii politice. Aştept un răspuns cât mai rapid în faţa unui evident atac la valorile democratice ale statului. Menţionez că intenţionez sesizarea procurorului general al României şi a ministrului Justiţiei precum şi a procurorului ierarhic superior. Metoda aleasă de acest procuror pentru a opri un parlamentar să-şi desfăşoare activitatea în calitate de deputat a fost modificarea măsurii de control judiciar anterioare pe care o respectasem. Această metodă de acţiune a procurorului nu-mi mai permite să mă adresez justiţiei, respectiv Înaltei Curţi în cazul meu. Singura posibilitate este să fac o cerere procurorului ierarhic superior. Vă rog să analizaţi cu atenţie şi celeritate situaţia mea şi să conştientizaţi faptul că vă scriu aceste lucruri pentru că eu cred cu tărie că România nu se poate întoarce la practicile nedemocratice în care Securitatea şi procuratura dominau societatea”, precizează Sebastian Ghiţă în scrisoarea trimisă la Parlament.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor a precizat că Biroul Permanent a trimis ”cu celeritate” scrisoarea lui Sebastian Ghiţă către Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, care are la dispoziție o săptămână ”pentru a cerceta acest lucru şi pentru a rezolva”.

Citește și: DNA: Sebastian Ghiță NU poate părăsi Ploieștiul și nu mai poate exercita funcția de deputat. Declarațiile EXPLOZIVE ale deputatului

Sebastian Ghiță, aflat sub control judiciar în dosarul lui Iulian Herțanu, a venit, miercuri, la 9.30, la DNA Ploiești, el declarând la ieșire că împotriva sa a fost luată o nouă măsură, de a nu părăsi Ploieștiul, el susținând că această decizie a fost luată probabil pentru a fi umilit și că abuzurile asupra cetățenilor nu pot fi tolerate.

Sebastian Ghiță a spus că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 și că are interdicția de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el susținând că este un dosar politic care vizează “dărâmarea acestui guvern”.

Sebastian Ghiță a mai susținut că a primit și interdicția de a-și exercita mandatul de deputat și că toate aceste măsuri sunt abuzive și înalcă drepturile cetățeanului..

 

 

Cele mai citite

Serviciul de închirieri mașini: Fii șoferul mașinii visurilor tale!

Ai în plan să pleci într-o vacanță împreună cu cei dragi, însă achiziția unei mașini nu se află pe lista ta de priorități momentan?...

O persoană a fost găsită moartă, în urma unui incendiu în sectorul 2. FOTO

UPDATE: Incendiul produs la două case din Sectorul 2 al Capitalei a fost localizat, iar pompierii lucrează la decopertare în vederea lichidării focarelor rămase,...

CFR Călători a primit, în acest an, cu 47% mai puţine fonduri faţă de necesarul prevăzut în buget

CFR Călători a primit, în acest an, cu 47% mai puţine fonduri faţă de necesarul prevăzut în buget, ceea ce duce la o neacoperire...
Ultima oră
Pe aceeași temă