18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialProteste contra președintelui Iohannis. Internauții se pregătesc să iasă în stradă

Proteste contra președintelui Iohannis. Internauții se pregătesc să iasă în stradă

Un protest împotriva președintelui Klaus Iohannis, numit „Nu ești președintele nostru” ar putea avea loc, sâmbătă, în Piața Universității, începând cu ora 18.00, potrivit paginii de Facebook a evenimentului,

„Rușine, Klaus Iohannis! Nu îți respecți nici alegătorii nici promisiunile făcute în campania electorală! Mulți dintre noi ne-am pus încrederea în tine, făcând sute de kilometri, stând o grămadă de ore la cozi, doar pentru a ne trezi încă o dată. Mințiți! Păcăliți! Furați! Pe 7 noiembrie 2014, Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat la că unirea României cu Moldova e un lucru pe care numai Bucureștiul poate să-l ofere și numai Chișinăul poate să-l accepte. „Dacă cetățenii Republici Moldova își doresc unirea cu România, atunci nimeni nu-i poate opri”, a declarat Klaus Iohannis.Iată că pe 17 februarie 2016, Klaus Iohannis spune că unirea se va produce numai prin Uniunea Europeană și că nu este o chestiune serioasă”, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului, organizat de „Basarabia e România”.

Peste 8000 de persoane au primit invitații la protest. Aproape 500 de persoane au anunțat că vor participa, iar alte 2100 sunt interesate.

În ultimele zile, președintele Klaus Iohannis a stârnit numeroase critici pe rețelele de socializare. Astfel, peste 12.000 de persoane și-au retras, joi, like-urile de pe pagina de Facebook a președintelui, ca urmare a declarațiilor făcute, cu privire la acțiunea Agenției Nationale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru evacuarea sediilor televiziunilor din trustul Intact.

Citește și: Iohannis a pierdut peste 12.000 de “like”-uri, în nici 24 de ore de la declarațiile despre Antene. Cum îl ajută Mircea Badea

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că abordarea ANAF în cazul televiziunilor Antena Group este “heirupsită” și “nepotrivită”. Astfel, un număr mare de persoane a decis să dea unfollow paginii de Facebook a președintelui, în timp ce alte persoane i-au lăsat comentarii dure.

„Am stat la coadă la Londra 8 ore ca să vă votez. După declaraţia dvs. de astăzi despre Antena 3, aş mai sta la coadă 8 ore ca să NU vă mai votez”, a scris un utilizator Facebook.

„Eu și mulți ca mine sunt unul ce a votat ptr Klaus Iohannis președinte însă după declarația de azi privind televiziunile ce au aruncat cu noroi în dv mă simt un fraier..Păi cum vine asta domnule Iohannis..Respectarea legii a ajuns să devină un abuz?”, a scris un alt internaut.

Miercuri, Klaus Iohannis a declarat despre acțiunea ANAF la sediul Antenelor că s-a ajuns „într-o situație neplăcută și inutilă”.

„În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă”, a mai spus șeful statului.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă