21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialIoana Vonica, văduva omului de afaceri Ilie Vonica, va fi cercetată în...

Ioana Vonica, văduva omului de afaceri Ilie Vonica, va fi cercetată în arest la domiciliu

Ioana Vonica, văduva omului de afaceri sibian Ilie Vonica, cercetată în dosarul reţetelor false, în prezent arestată preventiv, să fie cercetată în arest la domiciliu, hotărârea instanţei Tribunalului București nefiind definitivă. Măsura poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei, iar ulterior soţia omului de afaceri a fost arestată. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor deţinute de Ioana Vonica.

Citește și: Omul de afaceri Ilie Vonica, înmormântat cu slujbă specială

Ilie Vonica s-a aruncat de pe acoperişul locuinţei sale, de la o înălţime de circa opt metri, şi a murit la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns în stare foarte gravă.

Citește și: Milionarul Ilie Vonica și-a explicat sinuciderea într-o scrisoare

Omul de afaceri Ilie Vonica, de profesie medic, era proprietarul grupului Polisano, din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, la care luna trecută au avut loc percheziţii în dosarul reţelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei, iar ulterior soţia omului de afaceri a fost arestată. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor deţinute de soţia lui Ilie Vonica.

Citește și: Soția miliardarului Ilie Vonica a făcut cerere de eliberare din arest, pentru a participa la înmormântarea omului de afaceri

În 22 mai, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a nouă persoane – Ioana Vonica, Decebal Valentin Oprea, Bogdan Mihai Năstasie, Iuliana Ilincea, Anca Maria Otinceanu, Alina Ioana Mănescu şi medicii Otilia Fănica Georgescu, Emilia Niculescu Mizil şi Aristica Poenaru, de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţi care deţine lanţul de farmacii "Reţeta" ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi "fantomă".

Citește și: Medici de Spitalul Oncologic Fundeni, farmaciști și distribuitori – afaceri cu rețete false. Prejudiciul: 3,5 milioane de euro

Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Euro este în ușoară scădere. Ce se întâmplă cu dolarul?

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9758 lei, în scădere...
Ultima oră
Pe aceeași temă