10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialJudecătoarea lui Bercea Mondialu', ARESTATĂ preventiv pe 30 zile pentru mită de...

Judecătoarea lui Bercea Mondialu’, ARESTATĂ preventiv pe 30 zile pentru mită de 200.000 de euro

 

Președinta Tribunalului Olt Eugenia Carmen Marinescu a fost arestată, marți, pentru 30 zile, de către Curtea de Apel Craiova. Decizia nu este definitivă.

 

Citește și: UPDATE. Bercea Modialu’ mai face o “victimă”: președinta Tribunalului Olt, REȚINUTĂ pentru mită de 200.000 de euro! Soțul ei, arestat!

Judecătoarea Eugenia Carmen Marinescu a fost reținută, luni, pentru 24 ore. CSM a dat aviz pentru reținerea și arestarea preventivă ei preventivă pentru că a luat mită 200.000 de euro de la membri familiei Bercea Mondialu’ . 

Ea a fost dusă cu mandat la Serviciul Teritorial Anticorupție Craiova, unde a fost audiată într-un dosar de corupție și s-a început urmărirea penală față de ea. Judecătoarea Marinescu este acuzată de luare de mită ( 200.000 de euro, în 2011, de la familia Bercea Mondialu’), trafic de influență și fals în declarații în formă continuată ( două acte materiale).

Judecătoarea a camuflat mita în declarația de avere prin aranjarea unei donații și printr-un împrumut fictiv. Judecătoarea NU a trecut în declarația de avere două dintre achizițiile imobiliare. 

Dosarul s-a deschis în urma denunțului unui membru al familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’, iar pentru probațiune procurorii au fost sprijiniți de către SRI.  

În dosar sunt vizați și alți magistrați, spun sursele României Libere.

Potrivit DNA , “suspecta Marinescu Eugenia Carmen, magistrat judecător, a pretins și a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru – avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunțătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea unui inculpat ( Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’ – nn)  din familia denunțătorului în stare de libertate și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza

Suma de bani a fost primită de avocatul Cismaru Dumitru în două tranșe și anume: -150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului prevenit cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea;
-50.000 de euro, în data de 20.09.2011, când  judecătorul Marinescu Eugenia Carmen, a amânat pronunțarea asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori țara. În data de 22.09.2011 ( după ce ar fi primit banii prin soțul ei, spun surse judiciare)  a și admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

După primirea sumei de 200.000 de euro, la 3 luni de la pronunțarea încheierii din data de 22.09.2011, respectiv în intervalul 14-22.12.2011, Marinescu Eugenia-Carmen și Marinescu luliu-Severus (soțul acesteia) au achiziționat trei suprafețe de teren și o casă (mică), două dintre aceste achiziții nefiind menționate în declarațiile de avere ale magistratului. De afacerile imobiliare s-a ocupat soțul judecătoarei.
*Astfel, Marinescu luliu-Severus a primit de la o persoană apropiată de avocatul Cismaru Dumitru, o donație reprezentând un teren în suprafață de 703 mp și o construcție de 29 mp pe același amplasament, situat în localitatea Băile Olănești.

Pentru a evita menționarea magistratului judecător Marinescu Eugenia-Carmen în contractul de cumpărare a acestui imobil, inculpații Marinescu luliu-Severus și Cismaru Dumitru au deteminat-o pe proprietară să accepte încheierea unui act de donație. În realitate, între părți s-a încheiat un contract tipic de vânzare-cumpărare, fiind plătit prețul de 55.000 lei.

*A doua achiziție făcută de soțul judecătoarei, Marinescu luliu-Severus, a fost prin cumpărare de la o altă persoană a unui teren situat în localitatea Corbu, județul Constanța, în suprafață de 1250 mp. Există indicii că acest teren din Corbu a fost cumpărat prin subevaluarea prețului achitat de inculpat. Procurorii DNA au dispus efectuarea unei expertize.Aceste două achiziții ( terenul și casa din Băile Olănești și terenul din Corbu-Constanța)  NU sunt menționate în declarațiile de avere întocmite și depuse în cursul anilor 2012 și 2013 de magistratul judecător Marinescu Eugenia-Carmen.

*A treia achiziție imobiliară – un teren intravilan de 600 mp situat în municipiul Slatina- a fost consemnată de judecătoare îmn declarația de avere. Terenul cumpărat a aparținut domeniului public al Consiliului Local Slatina, dar a fost trecut, în iulie 2011, în domeniul privat al municipiului Slatina  și vândut.

Procurorii DNA Craiova susțin că familia judecătoarei Marinescu a achiziționat bunurile imobiliare cu bani din suma de 200.000 de euro primită ca mită de la familia Bercea Mondalu’ prin intermediul avocatului Dumitru Cismaru.

Potrivit DNA, “Pentru a justifica dobândirea licită de către inculpații Marinescu Eugenia-Carmen și Marinescu Iuliu-Severus a terenului situat în intravilanul municipiului Slatina, inculpatul Cismaru Dumitru a determinat o persoană să încheie în data de 12.12.2011 un contract fictiv de împrumut sub semnătură privată, în care se menționa că acesta acorda un împrumut de 10.000 de euro soților Marinescu.
Folosind acest contract de împrumut, inculpații Marinescu Eugenia-Carmen și Marinescu Iuliu-Severus au dorit să creeze o aparență legală sumei de bani plătite pentru achiziționarea unui teren intravilan de 600 mp în municipiul Slatina, tranzacția și contractul de împrumut fiind consemnate în declarațiile de avere ale magistratului”.

Metodele folosite pentru achiziționarea bunurilor imobiliare erau pentru a ascunde dobândirea lor ilicită, cu scopul de a se sustrage urmăririi penale, mai susțin procurorii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă