22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Toni Greblă va fi cercetat în libertate. DNA a contestat decizia...

UPDATE. Toni Greblă va fi cercetat în libertate. DNA a contestat decizia ICCJ

UPDATE 16:13: DNA a contestat decizia ICCJ, de cercetare în libertate, în cazul lui Toni Greblaƒ.

UPDATE 16.02: Toni Grebla va fi cercetat in libertate, a decis, miercuri, judecatorul de drepturi si libertati de la ICCJ. Decizia nu este definitivaƒ. Procurorii au cerut arest la domiciliu.

UPDATE 12.11: Toni Grebla  parasit instanta, care a ramas in pronuntare.

Fostul judecator CCR a declarat ca nu este real faptul ca ar fi vrut sa vanda caprele deoarece nu le avea.

——-

Judecaƒtorul Curt›ii Constitut›ionale Toni Greblaƒ, ret›inut marti pentru 24 de ore, dupa ce a încercat saƒ vândaƒ 50 capre de la ferma sa, va fi prezentant, miercuri, instantei supreme, care va decide dacaƒ va fi cercetat în arest la domiciliu.

Magistratul ar fi încercat sa vândaƒ circa 50 de capre pentru a scaƒpa de acuzat›iile de asociat s™i director al firmei sale, functii incompatibile cu cea de parlamentar si judecator, au precizat surse judiciare pentru Rl.

Cites™te si: Caprele l-au bagat dupaƒ gratii pe Toni Greblaƒ

Greblaƒ este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat cu scopul de a folosi acte false la Vamaƒ, trafic de influentaƒ în forma continuata, operatuni financiare pentru a obtine bani, bunuri, alte foloase necuvenite.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010-2015, Toni Grebla ar fi pretins sŸi primit de la Ion Bîrcina, cu titlu de foloase necuvenite, urmaƒtoarele: folosinta gratuitaƒ, întret›inerea sŸi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Serie 5 (în echivalent de 56.070 euro), folosinta gratuita a unui post telefonic, suma de 1.200 lei (echivalentul unor obiecte vestimentare), respectiv materiale electorale aferente campaniei electorale privind alegerile parlamentare. 

Cites™te s™i: Primul judecator CCR, Toni Greblaƒ, RETINUT pentru corupt›ie. Avocatul saƒu: A încercat saƒ vândaƒ nis™te capre. DNA cere arest la domiciliu

În 4 februarie, Toni Greblaƒ a demisionat din funct›ia de judecator la Curtea Constitutionalaƒ, la doua saptamâni dupa ce a fost pus sub urmarire penala.

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă