12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Laura Georgescu, audiată în Comisia de Cultură: Resping acuzațiile. Anumite cuvinte...

UPDATE. Laura Georgescu, audiată în Comisia de Cultură: Resping acuzațiile. Anumite cuvinte au fost scoase din context și schimbate

UPDATE. Laura Georgescu a mai spus că nu există nicio persoană din România care să fi făcut presiuni asupra ei pentru a tratat cu indulgență un radiodifuzor.

—–

UPDATE. Laura Georgescu respinge acuzațiile. ”Anumite cuvinte sunt scoase din context și shimbate. Nu am purtat o astfel de discuție cu președintele de Comisiei de Cultură din Senat. Una este să înregistrezi o ședință publică, alta este să înregistrezi pe cineva într-un birou. Cine a dat aceste înregistrări, să le dea integral, cu interlocutor cu tot”, a spus Laura Georgescu.

Totodată, șefa CNA a mai spus că România TV nu este o televiziune favorizată de CNA și că este una dintre instituțiile de presă cu foarte multe amenzi.

UPDATE. PP-DD urmeaza sa depuna o plagere penala la DNA impotriva sefei CNA, Laura Georgescu, in urma scandalului inregistrarilor difuzate de presa din care reiesea ca ar fi favorizat o anumita televiziune, ca ar fi pretins obtinerea de foloase materiale in urma avantajelor acordate si nu in ultimul rand a adus jigniri unor demnitari catalogandu-i drept “bou” sau “jigodie”.

Șefa CNA, Laura Georgescu, a ajuns la Parlament pentru a fi audiată în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor pentru implicarea sa în scandalul înregistrărilor în care le vorbea incalificabil unor elevii, informează B1TV.

Citește și: Înregistrări compromițătoare cu preşedinta CNA, Laura Georgescu: ”Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?"

Iniţial, parlamentarii prevăzuseră şi audierea a altor trei membri CNA care au tras un semnal de alarmă privind felul grosolan în care Laura Georgescu le vorbea unor copii, însă, în cele din urmă au audierea se va limita doar la prezenţa Laurei Georgescu.

Citește și: Şefa CNA recunoaște că favorizează televiziunea lui Sebastian Ghiţă

Laura Georgescu este în mijlocul unui scandal după ce din mai multe înregistrări audio difuzate de presă reiese că aceasta ar fi apărat România TV, post deținut de deputatul PSD Sebastian Ghiță, împotriva unor sancțiuni. Din respectivele discuții se înțelege că ordinul de protecție a fost dat de senatorul PSD Georgică Severin, președintele Comisiei de cultură din Senat. Șefa CNA folosește expresii jignitoare la adresa celor doi parlamentari, pe care-i numește, potrivit înregistrărilor, “boul de Ghiță” și “jigodia de Georgică Severin”.

Săptămâna trecută, Narcisa Iorga, membru CNA, a publicat pe blogul său o serie de înregistrări audio în care Laura Georgescu, preşedintele forului audiovizual, foloseşte un limbaj neadecvat, adresându-se pe un ton autoritar şi agresiv unor elevi de clasa a III-a.

În cadrul programului „Şcoala altfel“, desfăşurat în perioada 1-5 aprilie 2013, CNA s-a implicat activ, lansând campania „Violenţa în şcoli iese de pe TV“ prin intermediul căreia experţii în audivizual şi-au propus să-i înveţe pe cei mici care sunt drepturile şi libertăţile copilului în audivizual.    „Dacă-ncepea un borş d-ăla de-i crăpa creierii pe pereţi?“, „Numai o secundă! Numai o secundăăă! Ajungem şi la sex!“, „Da' tu de ce eşti supraponderal? Nu vrei să nu mai mănânci în halu' ăsta?“, „Când vorbesc, nu mă întrerupi. Dacă ţi-a murit cineva lângă tine, nu e o problemă!“, sunt doar câteva dintre expresiile folosite de Laura Georgescu în dialogul cu elevi de clasa a 3-a, pe care Narcisa Iorga le-a făcut publice pe blog.  

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă