16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialMedierea în dosarul Băsescu - Firea a eşuat. Parchetul redeschide urmărirea penală

Medierea în dosarul Băsescu – Firea a eşuat. Parchetul redeschide urmărirea penală

Urmărirea penală în dosarul Băsescu – Firea va fi redeschisă, după ce medierea a eşuat, a declarat, marţi, procurorul general interimar, Bogdan Licu, citat de Agerpres.

”Ieri (n.r. luni) a fost depus la sediul Parchetului procesul verbal prin care suntem încunoştinţaţi că medierea a eşuat şi, prin urmare, procurorul va redeschide urmărirea penală în cauză şi va continua cercetările”, a afirmat Bogdan Licu, la sosirea la CSM. 

Întrebat dacă va urma trimiterea fostului preşedinte Traian Băsescu în judecată, el a precizat că nu se poate antepronunţa şi că procurorul de caz ”este stăpân pe soluţie”, însă a precizat că procedura prevede redeschiderea urmăririi penale în cauză.

Citeşte şi: Gabriela Firea:Nu am încheiat medierea cu Băsescu, cred că nici nu a fost o intenţie foarte serioasă

În ceea ce priveşte celelalte dosare ale fostului preşedinte Traian Băsescu, Bogdan Licu a declarat că s-au făcut cercetări în mai multe cauze, dând ca exemplu ”Cazul Căşuneanu” şi ”Casa din Mihăileanu”. El a adăugat că “s-au efectuat cercetări, s-au depus înscrisuri, au fost audiaţi martori”. “Cercetările continuă”, a mai precizat el.

Sâmbătă seara, senatorul PSD Gabriela Firea a declarat că nu a încheiat medierea cu fostul președinte Traian Băsescu.

”Nu am încheiat, din păcate, medierea, din motive care nu-mi pot fi mie imputabile. Cred că nici nu a fost o intenție foarte serioasă de mediere. Parchetul ne va anunța, în perioada următoare, ce se va întâmpla cu acest dosar”, a declarat Gabriela Firea, la B1 TV.

Anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate. În noiembrie 2015 cele două părţi au încheiat un contract de mediere.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe preşedintele României de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

Citeşte şi: Băsescu și Firea apelează la mediere, în dosarul șantajului

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arăta: “Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii ‘Jocuri de putere’, referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: ‘Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă… Nu-i atentă… Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele’ “.

 

 

Cele mai citite

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...

Cresc salariile la unii bugetari. Alți bugetari amenință că fac grevă

Unele categorii de bugetari vor beneficia de salarii majorate, conform unei viitoare Ordonanțe de Urgență. Guvernul Ciolacu are, printre documentele de pe ordinea de zi...
Ultima oră
Pe aceeași temă