9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, ar putea fi cercetat sub control...

Liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, ar putea fi cercetat sub control judiciar

Preşedintele PSD Satu Mare a fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 22 ianuarie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, vineri, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Oradea de prelungire a măsurii de arest preventiv, în dosarul în care Govor este acuzat de şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, informează Mediafax.

Cu toate acestea, decizia ÎCCJ nu este definitivă.

În perioada în care va fi sub control judiciar, Mircea Govor are interdicţie să părăsească ţara şi să ia legătura cu persoanele vătămate sau membrii familiilor acestora, cu suspecţi, inculpaţi, martori şi experţi din dosar. De asemenea, Govor va fi obligat să meargă la DNA şi la instanţă când va fi chemat, dar şi la Poliţia Municipiului Satu Mare în zilele stabilite prin programul de supraveghere şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.

Hotărârea poate fi contestată tot la instanţa supremă, care va decide definitiv dacă Mircea Govor rămâne în arest preventiv, va fi cercetat sub control judiciar sau plasat în arest la domiciliu.

Mircea Govor este în arest preventiv din 23 decembrie 2015, după ce, din 17 decembrie, a stat în arest la domiciliu.

Citeşte şi: DNA: Alte trei persoane, urmărite penal în dosarul lui Mircea Govor

Procurorii îl acuză pe Mircea Govor de folosirea influenței sau autorității, de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (două infracțiuni) şi șantaj în formă agravată (patru infracțiuni).

În acelaşi dosar, deputatul PSD Andrei Dolineaschi, la data faptelor secretar general al PSD Botoşani, este urmărit penal pentru două infracțiuni de complicitate la folosirea influenței sau autorității, de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Dolineaschi a fost joi la DNA pen tru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

Vineri, procurorii DNA Oradera au extins urmărirea penală în acest dosar, fiind puşi sub învinuire, pentru complicitate la şantaj în formă agravată, senatorul Valer Marian, președinte al PSD Satu Mare la data faptelor, prefectul judeţului Satu Mare, Eugen Avram, şi Mirel Vlas, administrator al unei societăţi comerciale.

Citeşte şi: Fostul premier Victor Ponta, audiat la DNA Oradea, în dosarul lui Mircea Govor

Potrivit anchetatorilor, în perioada august-octombrie 2013, Mircea Vasile Govor, folosindu-se de influența și autoritatea funcțiilor deţinute, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, a intervenit la persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă