22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialLiderul unei reţele de trafic de persoane, PRINS. Din grupare făceau parte...

Liderul unei reţele de trafic de persoane, PRINS. Din grupare făceau parte și fostul soţ al lui Brigitte Năstase și DJ Gino Manzotti

Paul Mânzu, liderul reţelei de traficanţi de persoane din care mai făceau parte, printre alţii, Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, şi DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, a fost prins, luni, în Bucureşti, după ce a fost dat în urmărire internaţională, relatează Mediafax

Surse din Poliţie au declarat că Paul Mânzu a fost prins pe Şoseaua Olteniţei, de ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale, în baza unei informaţii.

Citește și: Primele ARESTĂRI în gruparea de interlopi care obliga fete să se prostitueze. Printre cei care au apelat la serviciile tinerelor, s-ar afla și DJ Gino Manzotti, un judecător și notabilități

Paul Mânzu, în vârstă de de 47 ani, era dat în urmărire naţională şi internaţională după ce, anul acesta, la data de 19 iunie pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru trafic de minori, proxenetism şi constituire de grup infracţional organizat.

Bărbatul urmează a fi prezentat magistraților Curții de Apel Timişoara, cu propunere de arestare preventivă.

Mânzu a fost dat în urmărire după ce, în data de 19 iunie, a fost dus la instanţă pentru emiterea mandatului de arestare, însă ordonanţa de reţinere emisă pe numele său a expirat înainte de sentinţă iar acesta a plecat.

Ulterior, după pronunţarea deciziei de arestare, Mânzu nu s-a prezentat la Poliţie şi nici nu a fost găsit acasă.

Procurorii DIICOT au făcut, în data de 18 iunie, 11 percheziții în județele Timiș și Arad, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind un membru al trupei DJ Project, un polițist, dar și mai mulți lideri ai lumii interlope din Timişoara.

Surse judiciare declarau că suspecții plasau tinere, unele minore, unor clienți dispuși să plătească pentru a întreține relații sexuale cu acestea. Rețeaua era condusă de Paul Vasile Mânzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timișoara, la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete și clienți. Fetele erau filmate în timp ce întrețineau relații sexuale cu clienții, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună, erau amenințate că imaginile video vor fi trimise părinților lor.

Sursele citate mai spuneau că vizat de percheziţii este și Ovidiu Torj, fostul soț al lui Brigitte Năstase, soția lui Ilie Năstase.

Oamenii legii au făcut o percheziție și la locuința polițistului Ovidiu Gâțan, de la Secția 1 Poliție Timișoara, care în anul 2013 a mai fost implicat într-un scandal, după ce un bărbat l-a acuzat că l-a bătut.

De asemenea, a fost percheziționată și locuința lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, sursele judiciare spunând că Ovidiu Gâțan și DJ Gino Manzotti sunt cercetați pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul știa că este victima traficului de persoane.

În total, peste 25 de persoane au fost duse la audieri, între acestea și un avocat și un judecător, ambii din Timișoara, dar și mai mulți oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

Surse din cadrul DIICOT declarau că peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook şi determinate să se prostitueze, inclusiv prin metoda “loverboy”, au fost identificate în dosarul de trafic de persoane.

Unii dintre membrii grupării racolau tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obţinerii unor sume de bani, afişarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc faţă de persoana pe care încearcă s-o atragă, crearea unui sentiment de importanţă în raport cu persoanele din jur.

După audieri cinci persoane au fost reținute, în timp ce alte șapte au fost puse sub control judiciar.

Printre persoanele reținute se numărau liderul grupării, Paul Mânzu, Ovidiu Torj, fostul soț al lui Brigitte Năstase, și polițistul Ovidiu Gâțan, de la Secția 1 Timișoara.

Conform sursei citate, printre cele șapte persoane cercetate sub control judiciar se aflau judecătorul Nicolae Aurel Tomuș, de la Judecătoria Timișoara, și DJ Gino Manzotti de la DJ Project.

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă