15.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialLucrările la două secțiuni din autostrada Lugoj-Deva, SUSPENDATE. Care este motivul

Lucrările la două secțiuni din autostrada Lugoj-Deva, SUSPENDATE. Care este motivul

Lucrările de execuție ale secțiunilor C și D din lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, de la kilometrul 88+016  la kilometrul 99+500,  au fost suspendate după ce un control al Inspectoratului de Stat în Construcții a relevat că nu există Autorizația de Construire pentru secțiunile respective, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Stat.

Citește și: Autostrada Transilvania. Contractul pentru lotul Suplacu de Barcău-Borş, reziliat?

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva a fost împărţit în 4 secţiuni, respectiv:

-Secţiunea A km 77+361 – km 83+014;

-Secţiunea B km 83+014 – km 88+016;

-Secţiunea C km 88+016 – km 94+350;

-Secţiunea D km 94+350- km 99+500.

CNADNR precizeazcă că pentru secţiunile A şi B a fost emisă Autorizaţia de Construire în data de 15.10.2014. Acordul de mediu aferent tronsonului de autostradă Lugoj-Deva a fost revizuit în data de 24.12.2013, fiind emis pentru întreg tronsonul de autostradă. 

Citește și: Cele șase erori grosolane ce au dus la demolarea Sibiu-Orăștie

În ceea ce privește secțiunile C și D, în urma unor probleme, CNADNR a cerut constructorului să transmită toate modificările realizate pentru a se modifica Acordul de Mediu.  Astfel, Proiectul Tehnic aferent a fost avizat cu întârziere în cadrul CTE-CNADNR din cauza următoarelor probleme: cimitirul neautorizat de la km 90+275 – km 90+315, halda de cenuşă şi zgură de la Mintia, km 93+300 – km 94+300; stabilitatea versantului de la km 96+620 – km 97+750, amenajarea Nodului Rutier de la Şoimuş – km 99+500 și existenţa Peşterii Tunel cu lilieci în aproprierea localităţii Şoimuş, în culoarul expropriat în zona km 97+200.

Odată ce aceste probleme au fost identificate, CNADNR a solicitat constructorului ( Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L și S.C. SPEDITION UMB S.R.L) să transmită toate modificărilor aduse proiectului faţă de Acordul de mediu emis în data de 24.12.2013, întrucât este necesară revizuirea acestuia.

Citește și: Autostrada plutitoare. S-a găsit apă la 10 metri sub Sibiu-Orăștie

“Specificăm că un impediment deosebit în realizarea unui proiect de maximă importanţă este tocmai această reluare a întregului mecanism de obţinere a Acordului de Mediu şi implicit a Autorizaţiei de Construcţie, când de fiecare dată la proiect sunt aduse modificări generate de astfel de probleme apărute în teren. În acest sens, CNADNR SA împreună cu Ministerul Transporturilor, analizând atât cazul de faţă, cât şi alte situaţii similare existente, a propus şi lucrează la realizarea unui Memorandum prin care să integreze toate instituţiile cu atribuţii în emiterea avizelor şi acordurilor pentru realizarea proiectelor din fonduri europene nerambursabile. Pe lângă modificarea Legii achiziţiilor publice, vom susţine de asemenea şi scurtarea timpilor şi corelarea activităţilor tuturor celor implicaţi, astfel încât anumite activităţi să se desfăşoare cât mai repede şi cât mai coerent”, a declarat Narcis Neaga, directorul CNADNR. 

Cele mai citite

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă