16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialNou bilanț MAE: Doi români au murit, iar alți doi au fost...

Nou bilanț MAE: Doi români au murit, iar alți doi au fost răniți, în urma atentatelor de la Paris. Reacția președintelui Iohannis

UPDATE 19.00: Încă un român a fost rănit ușor în atentatele de la Paris, a anunțat, sâmbătă seară, Ministerul de Externe. Astfel, până acum, doi români au murit și alți doi au fost răniți.

În urma demersurilor Ambasadei României de la Paris, persoana în cauză a fost identificată printre pacienții unui spital de lângă Paris. Misiunea diplomatică este în legătura că familia cetăţeanului român, mai precizează MAE.

UPDATE 18.00: Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat, pe Facebook, că una din cele două persoane care au murit este o femeie din Baia Mare. 

”În aceste momente tragice prin care trece națiunea franceză și care au îndoliat întreaga lume, îmi exprim regretul profund și compasiunea. Cu atât mai mult cu cât, în sângerosul atac, și-a pierdut viața o băimăreancă de-a noastră… Rugăciunile mele se îndreaptă spre toți cei care au pierdut pe cineva drag în acest tragic atentat, spre francezi, români, băimăreni…”, a scris primarul, pe Facebook.

UPDATE 15.00: Conform TVR, cei doi români morți în atentat sunt un bărbat și o femeie. 

UPDATE 14.35: Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la solidaritate, după moartea celor doi români în atentatele din Franța. 

Citește și:  Prima reacție a lui Klaus Iohannis, după moartea celor doi români în Franța

UPDATE 14.00: Doi români au murit în atentatele de la Paris, a anunțat, în urmă cu câteva momente, Ministerul de Externe. 

Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret că decesul a doi cetăţeni români în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capital Franţei a fost confirmat de autorităţile franceze. MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară.

Totodată, MAE reiterează că cetăţeanul român Andrei Marian Mihai nu a fost rănit în atacurile de la Paris. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE că informaţiile apărute pe contul său de Facebook au fost postate de alte persoane şi nu sunt veridice.

Citește și:  UPDATE. Jurnalistul român despre care se spunea că a fost rănit în atentatele din Franţa: Nu am pățit nimic

Până la această oră, la nivelul Ministerului de Externe nu există alte semnalări de cazuri de cetăţeni români care ar fi putut fi răniţi sau decedaţi în atacurile de la Paris. MAE menţine permanent legătura cu autorităţile franceze competente, conform unui comunicat remis redacției.

—-

Un român a fost rănit ușor, în atentatele de la Paris, a transmis, sâmbătă, Ministerul de Externe. 

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată. Ministerul Afacerilor Externe depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor din Franţa se află şi alţi cetăţeni români”, se arată într-un comunicat remis redacției. 

Citește și: TEROARE în Paris: 128 de morți și sute de răniți, într-o serie de atacuri teroriste simultane (VIDEO). Un român a fost rănit

Anterior, MAE i-a avertizat pe cetățenii români care merg în Franța să aibă asupra lor și pașapoartele valabile, în afara cărții de identitate. 

Șase atentate, soldate cu cel puțin 128 de morți și 250 de răniți, au avut loc vineri noaptea la Paris. Atentatele au fost revendicate de teroriștii Statului Islamic. 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Coaliția trebuie să reziste pentru planurile strategice de călătorie ale șefului statului

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis luptă pentru menținerea coaliției formate din Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL), măcar până își...

De la guvernare hangover, la una game over

Ilustrație: Marian Avramescu Marele povestitor de bănci Florin Cîțu, fost ministru al Finanțelor, premier, om al lui Klaus Iohannis, președinte al Partidului Național Liberal...
Ultima oră
Pe aceeași temă