14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPrecizări MAE, cu privire la atentatele din Paris

Precizări MAE, cu privire la atentatele din Paris

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat vineri noaptea, într-un mesaj pe Facebook, atacurile teroriste de vineri seara, din Paris.

“România este alături de Franţa şi va continua să sprijine lupta împotriva terorismului internaţional. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga solidaritate a poporului român cu poporul francez”, a declarat ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Ministerul Afacerilor de Externe transmite că se fac verificări, în regim de urgență, pentru a afla dacă există cetățeni români printre victimele atentatelor de vineri seara, din Paris.

”În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz”, se transmite într-un comunicat de presă.

Citește și: Primele reacții, după atentatele din Paris: Este prea devreme pentru speculații

O serie de nouă atentate teroriste au avut loc vineri seară în mai multe zone din Paris, bilanţul fiind de cel puţin 60 de morţi şi sute de răniţi. 

Primul apel de urgență s-a produs de la un restaurant. Presa franceză scrie că teroriştii au deschis focul cu arme automate la șase restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului. Într-o imagine surprinsă pe strada Charonne şi publicată de ediţia on-line a cotidianului Le Figaro se pot vedea mai multe cadavre acoperite cu nişte pături.

Citește și: TEROARE în Paris: zeci de morți și sute de răniți, într-o serie de atacuri teroriste simultane

În paralel, tei explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în faţa “Stade de France”, în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă.

În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucise zeci de persoane şi ţin ostatice alte câteva sute. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat stare de urgență, pe întreg teritoriul țării.

 

 

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă