13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Sentințele violatorilor din Vaslui: Silviu Burada, opt ani de închisoare. Cei...

UPDATE. Sentințele violatorilor din Vaslui: Silviu Burada, opt ani de închisoare. Cei șapte, în arestul poliției

UPDATE: Toți cei șapte tineri din Văleni condamnați pentru că au violat o tânără au fost ridicați de polițiști de la domiciliile lor și duși în arest, au precizat surse din poliție pentru Agerpres

Judecătoria Vaslui a decis, luni, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura executorie a arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

———–

UPDATE: Cei șapte violatori din Vaslui au primit, luni, între cinci și opt ani de închisoare. Astfel, Silviu Burada a fost condamnat la opt ani și patru luni, Andrei Burlacu, Silviu Avădanei și Petrică Bolbăceanu au primit șapte ani de închisoare, Alin Rotaru, Ionuț Boicu și Ioan Surleac au primit cinci ani și opt luni de închisoare.

Cei șapte violatori au fost arestați preventiv. De asemenea, cei șapte tineri sunt obligaţi să plătească victimei daune morale de 50.000 de lei.

Sentința nu este definitivă.

—————-

Cei șapte tineri din Vaslui acuzați că au violat o fată află, luni, sentința. Astfel, magistrații Judecătoriei Vaslui deciz luni, ce măsură vor lua în acest caz. Sentința nu este definitivă.

Procesul în cazul violului din Vaslui s-a încheiat, vineri după mai bine de opt ore, timp în care ședința de judecată a fost întreruptă de trei ori. Sentința în acest caz a fost amânată până luni, la ora 14.00.

Citește și: Procesul în cazul violului din Vaslui s-a încheiat. Când se va da verdictul

Procesul s-a desfășurat cu ușile închise, în sală având acces doar cei șapte tineri acuzați de viol, victima acestora și avocații celor două părți.

La finalul ședinței, când cei șapte tineri au părăsit sediul Judecătoriei Vaslui, aceștia au fost așteptați de mai mulți susținători care i-au însoțit până la mașini, unii dintre ei răstindu-se la jurnaliști, iar un cameraman fiind bruscat. Jandarmii au intervenit și l-au ridicat pe bărbatul care l-a bruscat pe cameraman, ducându-l la audieri.

Înainte de începerea procesului, în faţa sediului instanţei s-au adunat aproximativ 300 de persoane, susţinători ai acuzaților, dar și ai victimei. În momentul în care cei şapte tineri au ajuns la sediul Judecătoriei Vaslui, cele două grupuri au început să se huiduie şi să-şi aducă jigniri, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor. Câţiva dintre susţinătorii celor acuzaţi de viol au fost ridicaţi de forţele de ordine şi duşi la sediul Poliţiei Judeţene Vaslui.

Cei șapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, sunt judecaţi, sub control judiciar, fiind acuzați că au sechestrat şi violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o fată de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri.

Reţinuţi iniţial de către poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea, pe rând, din arest a celor şapte vasluieni acuzaţi de viol, fiind plasaţi în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte. Prin acea decizie, instanța i-a obligat pe aceștia să se prezinte la IPJ Vaslui în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

De asemenea, cei șapte tineri au primit interdicția de a părăsi satul Văleni, de a merge în baruri, la adunări publice și în locuri de agrement, de a participa la manifestări sportive, culturale sau alte adunări publice și de a deține, folosi sau purta arme. Aceștia sunt obligați, de asemenea, să nu ia legătura cu tânăra, cu părinții acesteia și cu martorii din dosar.

În 23 iunie, în urma unei sesizări făcute de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), CSM a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări privind eliberarea din arest a celor şapte tineri.

PIICJ a dispus, în 25 iunie, efectuarea unor verificări cu privire la modalitatea în care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui și Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au asigurat reprezentarea Ministerului Public în dosarul în care cei şapte tineri sunt judecaţi pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal, cauză aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui. Verificările au fost iniţiate în urma eliberării din arest a inculpaţilor.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a trimis Inspecţiei Judiciare, în 27 iulie, raportul privind verificările în cazul fetei din judeţul Vaslui violate de şapte tineri, pentru a fi avut în vedere la cercetarea disciplinară a magistraților, dispusă de inspectorii judiciari.

“Ca urmare a finalizării verificărilor efectuate, la data de 27 iulie 2015 a fost trimis la Inspecţia Judiciară documentul conţinând concluziile acestor verificări, pentru a fi avut în vedere la cercetarea disciplinară a magistraților dispusă de către inspectorii din cadrul Inspecției”, precizau reprezentanţii PICCJ.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă