17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialMagistrații judecă, luni, un nou termen în dosarul lui Vâlcov. Fostul ministru...

Magistrații judecă, luni, un nou termen în dosarul lui Vâlcov. Fostul ministru rămâne în arest preventiv

UPDATE: Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, a decis, luni, Înalta Curte de Casație și Justiție.

———–

Magistrații judecă, luni, un nou termen în dosarul în care fostul ministrul al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată pentru corupție. El este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile de primar, senator şi ministru.

De asemenea, Vâlcov încearcă din nou să scape de arestul la domiciliu. Fostul ministru al Finanţelor va merge, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde judecătorii vor decide dacă îi admit cererea de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar. 

Citește și: Un nou dosar pentru fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov. Care sunt acuzaţiile

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Astfel, Vâlcov a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată. 

Citeşte şi: RECHIZITORIU. Vâlcov l-a DENUNȚAT pe Blaga la DNA. CARE sunt acuzațiile și ce răspunde Blaga

Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie până în 2 aprilie, când a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, până în 24 aprilie inclusiv. Instanţa supremă a admis în 2 aprilie contestaţia procurorilor DNA în cazul deciziei de arestare la domiciliu a lui Vâlcov luată de un judecător de drepturi şi libertăţi de la ICCJ. Decizia a fost luată după ce procurorii l-au acuzat de trafic de influenţă, pentru că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

Fostul ministru a fost trimis joi în judecată, prilej cu care DNA a făcut public şi rechizitoriul. Astfel, a ieşit la iveală faptul că Vâlcov a formulat un denunţ împotriva lui Vasile Blaga. 

Vâlcov a declarat în faţa anchetatorilor că Vasile Blaga a intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion să câştige licitaţiile din Olt şi, mai mult, s-a şi interesat de derularea acestor licitaţii. 

 

 

Cele mai citite

Eurovision prezintă o dezbatere între candidații la președinția CE. Țările din est nu au candidat, Iohannis nu este menționat

Eurovision va transmite o dezbatere între "candidații principali la președinția Comisiei Europene", aceștia fiind Walter Baier, Sandro Gozi, Ursula von der Leyen (președinta în...

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță critică tăierile bugetare aduse Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) este unul din semnatarii unei scrisori adresate Comisiei Europene prin care europarlamentarii critică, tăierile bugetare aduse Parchetului European...

Ședință solemnă în Parlament, cu ocazia Zilei prieteniei româno-israeliene

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România...
Ultima oră
Pe aceeași temă