20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialManagerul Institutului Oncologic și cel al Spitalului Bagdasar Arseni așteaptă decizia instanței

Managerul Institutului Oncologic și cel al Spitalului Bagdasar Arseni așteaptă decizia instanței

Ședința în care s-a judecat arestarea preventivă a managerul Institutului Oncologic și a celui de la Spitalului Bagdasar Arseni s-a terminat. magistrații TB au rămas în pronunțare în acest caz. 

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Bagdasar Arseni, reținut, joi, pentru abuz în serviciu a plecat acasă deoarece i-a expirat ordonanța de reținere. 

Managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, Dan Straja, a fost reținut, joi noaptea, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), într-un dosar de abuz în serviciu s-a întors în arest deocamdată 

Potrivit procurorilor, Bogdan Păltineanu, la data faptei manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie  „Ana Aslan”,  în prezent manager al Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”, este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Citește și: Percheziții DNA la patru SPITALE mari din București. Managerul Spitalului Bagdasar Arseni a fost reținut

În perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul  Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie  „Ana Aslan”,  în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei.

 Banii, primiți de inculpat atât într-un imobil ce-i aparținea cât și în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi).

Pe de altă parte, Dan Straja, managerul Institutului Oncologic a fost audiat timp de aproximativ șase ore, după care a fost dus în arestul Poliției Capitalei.

Citește și: Managerul Institutului Oncologic din București, reținut pentru luare de mită. Unde primea șpăgile

Porucorii DNA arată că, în perioada 1 – 8 mai 2015, Dan Straja, în calitate de manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în două tranșe, suma totală de 95.750 euro.

Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atât în biroul său din cadrul instituției pe care o conducea cât și în autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi).

 

 

Cele mai citite

Sfaturi pentru a organiza o petrecere perfectă pentru copii

Organizarea unei petreceri de succes pentru copii poate fi o provocare, dar și o experiență extrem de plăcută. Fie că este vorba de aniversarea...

Planul de pace al Chinei

Din multe rațiuni, Planul de pace al Chinei (2023) este referință internațională astăzi, prin natura lucrurilor și prin el însuși. În primul rând, situația obiectivă...

Pariază pe șansele României în EURO 24. Va trece de faza grupelor?

EURO 24 se apropie rapid, aducând cu sine nu doar spectacolul fotbalistic european, dar și o mare de oportunități pentru pasionații de pariuri sportive....
Ultima oră
Pe aceeași temă